1p

Az aktív fertőzöttek száma csökkent, a kórházban ápoltaké viszont nőtt.

Szokásos módon szerdán közölte a kormányzati tájékoztató oldal a koronavírusjárvánnyal kapcsolatos heti összesítő adatait. Az elmúlt hét napban 11 392 új fertőzöttet igazoltak, így a gyógyultnak minősített személyekkel együtt a múlt héthez képest kicsit csökkent az aktív fertőzöttek száma, most 32 464 ilyet tartanak nyilván.

Elhunyt viszont 46 koronavírusos beteg, és emelkedett a kórházban ápoltak száma is, a múlt heti 909 után jelenleg 1166 beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

Bár az országban már elérhető a Pfizer újabb fejlesztésű, az omikron-variáns ellen nagyobb védelmet ígérő oltóanyaga, az oltottak száma: az elmúlt hét napban összesen 4 147 ember vette fell a negyedik oltást, így most 344 798-en vannak, akik már négyszer is beoltatták magukat. Az oltás továbbra is felvehető időpontfoglalással, illetve péntekenként anélkül is az oltópontokon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!