<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Leveleki Zsolt épp azon dolgozott, ami a legkevésbé megy most a kormánynak: uniós pénzlehívást kellett volna előkészítenie.

2022. szeptember 14-i hatállyal megszűnt Leveleki Zsoltnak, a  Miniszterelnökség helyettes államtitkárának megbízatása, mivel lemondott - derül ki a szerda éjjel megjelent Magyar Közlönyben olvasható miniszterelnöki határozatból. Orbán Viktor egyúttal megnevezi Leveleki Zsolt utódját is: mától Póser Zoltán az új helyettes államtitkár.

Az ügy érdekessége, hogy a kérdéses pozíció, amelyről Leveleki Zsolt lemondott, az uniós helyreállítási terv végrehajtásáért felelős helyettes államtitkári poszt - ő volt az, aki az Európai Unió helyreállítási alapjából, pontos nevén a Helyreállítási és Rezílienciaépítési Eszközből, azaz az RFF-ből történő pénzlehívást előkészítette. Vagyis csak előkészítette volna, miután (főként korrupciós aggályokra hivatkozva) az EU visszatartja a mostani árfolyamon mintegy 6 ezer milliárd forintos (ebből 2 ezer milliárd támogatás, a többi kvázi ingyen hitel) összeget.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.