<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Sajnos ma sem volt eseménytelen az orosz-ukrán háború. Szokásunk szerint összefoglaltuk, mi történt eddig.

  • Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma azt állítja, hogy június eleje óta jelentős megrázkódtatás ment végbe az orosz hadsereg főparancsnokságában, ami a légideszant erők (VDV) parancsnoka, Andrej Szerdjukov vezérezredes és a déli hadseregcsoport (SGF) parancsnoka, Alexandr Dvornikov tábornok eltávolításához vezetett.
  • Orosz rakéták katonai infrastruktúrát találtak el Ukrajna északi és nyugati részén – közölték helyi tisztviselők. A csapások katonai létesítményeket értek a Zsitomir régióban, az ország északi részén, ahol egy ember meghalt, valamint az északi Deszna városát is. Négyen megsebesültek a nyugat-ukrajnai Javoriv katonai létesítménye elleni támadásban.
  • Az orosz hatóságok eltávolították a lengyel zászlót a Szovjetunió által az 1940-es katyni mészárlás során meggyilkolt lengyelek ezreinek az emlékművéről, miközben Moszkva és Varsó között az ukrajnai háború miatt megromlott a viszony.

Orosz tüzérségi támadásban megrongálódott házának romjait mutatja egy nő a kelet-ukrajnai Bahmutban 2022. június 24-én. Fotó: MTI/AP/Efrem LukackijOrosz tüzérségi támadásban megrongálódott házának romjait mutatja egy nő a kelet-ukrajnai Bahmutban 2022. június 24-én. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

  • Lengyel katonák egy csoportja halt meg Ukrajnában egy orosz légicsapás után. Egyszerre 80-an veszítették az életüket Donyeck régióban egy orosz légicsapásban. A katonák önkéntesként csatlakoztak az ukránokhoz.
  • Ukrajna Moldova mellett áll Moszkva fenyegetései közepette – mondta az ország külügyminisztere. „Oroszországnak csak annyi maradt, hogy fenyeget más államokat, miután évtizedeken át kudarcot vallott az agresszión, a kényszeren és a tiszteletlenségen alapuló politikája” – írta Dmitro Kuleba a Twitteren, hozzátéve, hogy ez „csak Oroszország gyengeségét mutatja”. Ez azután történt, hogy Ukrajnát és Moldovát is elfogadták EU-tagjelöltként.
  • Az ukrán pénzügyminisztérium közleménye szerint Németország megállapodást írt alá az ukrán állami költségvetés 1 milliárd eurós támogatásáról. Ez a forrás a Nemzetközi Valutaalapon keresztül jut el Ukrajnába.
  • Az Egyesült Államok által szállított Himars rakétarendszereket már hadrendbe állították Ukrajnában, és célpontokat találnak el az Oroszország által elfoglalt kelet-ukrajnai területeken – közölte szombaton az ukrán hadsereg vezérkari főnöke.

(The Guardian, MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.