<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Leszavazták Szél Bernadett törvényjavaslatát, melyet a képviselő Szijjártó Péter jachtos nyaralása után nyújtott be, és amely évekre kizárta volna a közbeszerzésekből a kormánytagokat luxusajándékokkal elhalmozó nagyvállalkozókat.

December 7-én került bizottság elé Szél Bernadett parlamenti képviselő javaslata, amely alapján a kormánytagokat luxusajándékokkal elhalmozó nagyvállalkozók öt évre kizárnák magukat a közbeszerzésekből. Már azt sem volt egyszerű elérni, hogy a javaslatot egyáltalán tárgyalják, elfogadtatni pedig egészen lehetlennek tűnt. Le is szavazták a fideszes képviselők - írta az Átlátszó.

Szijjártó Péter külügyminiszter az irodájában Forrás: FacebookSzijjártó Péter külügyminiszter az irodájában Forrás: Facebook

A portál számolt be nyáron arról, hogy Szjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szíjj László építőipari nagyvállalkozó luxusjachtján nyaralt. Valaki feljelentést tett az ügyben, de a Legfőbb Ügyészség arra jutott, hogy Szijjártó nem követett el bűncselekményt. 

A Népszava összefoglalója szerint Szél Bernadett ezután törvényjavaslatot nyújtott be a hasonló esetek megelőzése érdekében. Azt is el akarta érni, hogy ne lehessen kihagyni a képviselői vagyonnyilatkozatokból az efféle „ajándékokat”, azaz a képviselőknek legyen kötelező feltüntetniük minden, az alap tiszteletdíj negyedét meghaladó értékű ajándékot a vagyonnyilatkozatban.

Szél javaslatát követően hoztak egy új szabályt, amely alapján a parlamenti frakciókhoz nem tartozó, független országgyűlési képviselők csak valamelyik parlamenti párt frakcióvezetőjén keresztül kezdeményezhetnek törvényjavaslatot vagy határozati javaslatot. Ezért jutott el csak most tárgyalásig a a javaslat, amit a Fidesz végül hétfőn leszavazott.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.