2020. május 8. 08:26
mfor.hu

Nem túl optimista várakozásait is megosztotta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában.

A napokban megjelent statisztikai adatokkal kapcsolatban, miszerint az ipar és a turizmus is megreccsent márciusban, a miniszterelnök úgy fogalmazott: az áprilisi adatok brutálisak lesznek, még a márciusinál is rosszabbak jönnek, de a májusi adatok is rosszak lesznek. 

"Ha a jó Isten megsegít bennünket, akkor a júniusiak jobbak lehetnek már." 

Fotó: MTI Fotó: MTI

A miniszterelnök szerint ott kell megragadni a bajt, ahol azok gyökere van, ez pedig a munkahelyek elvesztése - erre keresik az orvosságot. 

Éppen ezért szerdán már az állami munkaprogramokról is tárgyaltak a kormányülésen, a közmunkások potenciális számát megduplázzák, 200 ezer közfoglalkoztatottnak is tudnak majd munkát adni. Ha azonban szükség van rá, ezt a keretet növelni tudják - tette hozzá. 

Megkezdte a hadsereg is az intenzív toborzást és az állami cégeknek is új feladatokat adta, amihez új emberekre van szükség, időleges szerződéssel tudnak alkalmazni - részletezte Orbán Viktor. 

A miniszterelnök egyébként ő a sokféle adat közül egyet figyel: azt, hogy hányan kérnek tőlük (szerk.: az államtól) segítséget. Vagyis hányan jelentkeznek munkanélküli segélyért, vagy annak lejárta után jövedelempótló támogatásért. 

A tegnapi esti számok alapján az elmúlt időszakban 163 ezer ember veszítette el a munkáját - mondta Orbán. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.