3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Újabb közbeszerzést nyert ugyanis a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.

A Szépművészeti Múzeum székhelyén, valamint budapesti telephelyein végzendő munkát két évre szóló szerződésben rögzítették február 16-án nettó 887 097 600 forintos áron. A közbeszerzési projektre egyedül a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyújtott be pályázatot.

A biztonsági feladatokat a következő helyszíneken végzi el a két tulajdonossal – Varga Lajossal és Sarka Kata férjével, Besenyei Istvánnal – rendelkező cég, amely elmondhatja magáról, hogy számtalan közbeszerzés nyertese.

A Szépművészeti Múzeumot is hét lakat alatt őrzik. Fotó: Depositphtoos
A Szépművészeti Múzeumot is hét lakat alatt őrzik. Fotó: Depositphtoos

A következő helyszíneket biztosítják a teremőri feladatokat a rendes nyitvatartási időben, illetve rendezvényeken:

 • Szépművészeti Múzeum
 • Magyar Nemzeti Galéria
 • Vasarely Múzeum
 • Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum
 • Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ
 • Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet.

A közbeszerzési értesítő szerint a két évre szóló tevékenység éves szinten minimum mintegy 160 ezer óra (a rendes nyitvatartási idő, valamint különböző, a helyszíneken tartandó rendezvényeken szükséges idő).

Februárban egyébként egyszer már örülhetett a Valton-Sec, hiszen ismét ők nyertek a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. őrzés-védelemre kiírt tenderén. A keretszerződés 2,6 milliárd értékű és 33 hónapra szól. A cég feladata többek között a Városliget általános biztonsági és megelőzési felügyelete, valamint recepciós és látogatóirányítási szolgáltatás 0-24-ig. Továbbá biztosítaniuk kell a Liget Budapest projekt további beruházásainak zavartalanságát, meg kell előzniük a felújított épületek és kertrészek elleni erőszakos cselekményeket, emellett kamerarendszert és diszpécserszolgálatot is működtetniük kell. A rendezvényeket is ők biztosítják majd.

A 2022-es forgalmi adatok ugyan még nincsenek (az ezeket is tartalmazó éves beszámolóikat legkésőbb május 31-éig kötelesek közzétenni a cégek), de nagy valószínűséggel a cég tovább növelte a bevételeit. A 2021. évi 14 milliárdos forgalmuk több mint 70 százalékkal lett magasabb, mint az azt megelőző évben, a nyereségük pedig több mint a kétszeresére, 1,7 milliárd forintra nőtt.

Tavaly az 1,7 milliárd forintos adózott nyereségnek több mint felét, 950 millió forintot vett ki a cég két tulajdonosa osztalékként. Ebből 845,5 millió illeti meg a részvények 89 százalékát birtokló Varga Lajost, 104,5 millió forint pedig Bessenyei Istvánt, Sarka Kata férjét. A tulajdonosok egyébként a tavalyi, közel 639 milliós profitjukból is elég sokat, 400 milliót vettek ki.

Mint arra az Átlátszó.hu rámutat, a cégnek 2010 óta fut a szekér. 

 • ők biztosították a terepet parlament előtt Orbán Viktor 2010-es eskütételekor
 • 2011-ben a rendvédelmi dolgozók tüntetésén
 • a Fidesz Lendvay utcai székházát belülről védték az udvart elfoglaló aktivisták elől
 • a Miniszterelnökség valamennyi 2013-2014-es rendezvényén dolgoztak
 • és 2016-ban övék lett az összes állami ünnepség biztosítása
 • számtalan stadiont, de a vizes vb-t is ők őrizték
 • sőt, magánrepülőjükön fideszes politikusok is megfordulnak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!