<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Valton és a B+N nyert munkákat a majdani torna idejére a budapesti és a szegedi sportcsarnok környékén.

Sorban intézi a 2022-es, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság ügyes-bajos dolgait a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.. Az uniós közbeszerzési értesítő egyik csütörtöki bejegyzése szerint a vállalat nem is aprózza el a dolgokat, egyetlen tender keretében egyszerre négy projekt ellátására keresett - és talált - megoldást. A nyertes cégek kiválasztásánál két esetben biztosra mentek.

Az egyik kiadó feladat az Eb budapesti és szegedi helyszínének őrzése volt, ezt a kormányközeli munkák elnyerésében hagyományosan sikeres Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte meg.

A Valton 524 millió forint ellenében nyújt majd őrző-védő szolgáltatást a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnoknak és a Szegedi Új Kézilabdacsarnoknak a torna alatt.

A feladatgazdag közbeszerzés külön a budapesti és a szegedi csarnok Eb alatt történő műszaki üzemeltetésére és a kapcsolódó szolgáltatások ellátására is cégeket keresett. Részletesebben ezeket kell megoldania a nyertesnek:

  • rendszerek üzembentartása
  • rendszerek működtetése, rendezvénytámogatás (személyzet)
  • takarítás beltérben
  • takarítás kültéren
  • pályatakarítás (wax eltávolítás)
  • esetleges további gépek, berendezések biztosítása
  • beléptetőrendszer műszaki üzemeltetése, karbantartása és felügyelete

Itt a Pintér Sándor-közeli B+N Referencia Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. lett a nyertes, mely a budapesti csomagért 330 millió forintot, a szegediért 267 milliót kap.

A B+N is hagyományosan sikeres a neres közbeszerzéseken, és épp nyáron írtuk meg, hogy a kormányközeli takarítócég még nagyobbra hízott, miután magába olvasztotta két leányát.

A tender utolsó falatja a két csarnok büfészolgáltatásainak ellátása volt. Erre a RaMpART Gasztronómia Kft. bizonyult a legalkalmasabbnak, összesen 231 millió forintot kapnak a szolgálataikért.

A fenti beszerzések mind hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások voltak, mivel az Eb megrendezését a kormány idén februárban kiemelten fontos közérdeknek nyilvánította. Emlékezetes az is, hogy márciusban már arról döntött Orbán Viktor, hogy közel 12 milliárd forintot át is lapátol a járvány negatív hatásainak ellentételezésére szolgáló Gazdaságvédelmi Alapból a budapesti, szegedi és tatabányai csarnok (ez tartalékhelyszín) fejlesztésébe.

A most kihirdetett szerződések teljes, végleges összértéke 1,35 milliárd forint.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.