3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Valton és a B+N nyert munkákat a majdani torna idejére a budapesti és a szegedi sportcsarnok környékén.

Sorban intézi a 2022-es, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság ügyes-bajos dolgait a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.. Az uniós közbeszerzési értesítő egyik csütörtöki bejegyzése szerint a vállalat nem is aprózza el a dolgokat, egyetlen tender keretében egyszerre négy projekt ellátására keresett - és talált - megoldást. A nyertes cégek kiválasztásánál két esetben biztosra mentek.

Az egyik kiadó feladat az Eb budapesti és szegedi helyszínének őrzése volt, ezt a kormányközeli munkák elnyerésében hagyományosan sikeres Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte meg.

A Valton 524 millió forint ellenében nyújt majd őrző-védő szolgáltatást a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnoknak és a Szegedi Új Kézilabdacsarnoknak a torna alatt.

A feladatgazdag közbeszerzés külön a budapesti és a szegedi csarnok Eb alatt történő műszaki üzemeltetésére és a kapcsolódó szolgáltatások ellátására is cégeket keresett. Részletesebben ezeket kell megoldania a nyertesnek:

  • rendszerek üzembentartása
  • rendszerek működtetése, rendezvénytámogatás (személyzet)
  • takarítás beltérben
  • takarítás kültéren
  • pályatakarítás (wax eltávolítás)
  • esetleges további gépek, berendezések biztosítása
  • beléptetőrendszer műszaki üzemeltetése, karbantartása és felügyelete

Itt a Pintér Sándor-közeli B+N Referencia Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. lett a nyertes, mely a budapesti csomagért 330 millió forintot, a szegediért 267 milliót kap.

A B+N is hagyományosan sikeres a neres közbeszerzéseken, és épp nyáron írtuk meg, hogy a kormányközeli takarítócég még nagyobbra hízott, miután magába olvasztotta két leányát.

A tender utolsó falatja a két csarnok büfészolgáltatásainak ellátása volt. Erre a RaMpART Gasztronómia Kft. bizonyult a legalkalmasabbnak, összesen 231 millió forintot kapnak a szolgálataikért.

A fenti beszerzések mind hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások voltak, mivel az Eb megrendezését a kormány idén februárban kiemelten fontos közérdeknek nyilvánította. Emlékezetes az is, hogy márciusban már arról döntött Orbán Viktor, hogy közel 12 milliárd forintot át is lapátol a járvány negatív hatásainak ellentételezésére szolgáló Gazdaságvédelmi Alapból a budapesti, szegedi és tatabányai csarnok (ez tartalékhelyszín) fejlesztésébe.

A most kihirdetett szerződések teljes, végleges összértéke 1,35 milliárd forint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!