TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Szerdán délután friss Magyar Közlöny jelent meg, benne egyetlen rendelettel a "veszélyhelyzet kihirdetéséről".

Délután 14 óra után pár perccel jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendkívüli jogrend, vagy veszélyhelyzet bevezetésér Magyarország egész területére. Egy órával később pedig megjelent a kormányrendelet is a Magyar Közlöny 39. számában.

Mentőápoló védőfelszerelésben az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. MTI/Balogh Zoltán Mentőápoló védőfelszerelésben az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. MTI/Balogh Zoltán

Mint olvasható,

"a kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki."

A veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagként a miniszterelnököt, Orbán Viktort jelölte ki a kormány. Őt feladatainak ellátásában a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs segíti majd.

A rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletekben rendelkeznek majd, fennállásának szükségességét folyamatosan fogják vizsgálni. Egyben a kormány az állampolgárok együttműködését kéri a különleges jogrenddel járó intézkedések végrehajtásában.

A rendelet szerdán 15 órakor lépett hatályba.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.