1p

A jelek szerint van igény rá.

Jelentős érdeklődés mutatkozik nyugati szomszédunknál a ma beindult tömeges koronavírus-tesztelések iránt: már reggel hosszú sorok alakultak ki egyes teszthelyszínek előtt, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Bécsben egy nap alatt összesen 150 ezer tesztet lehet elvégezni három helyszínen (az egyik például egy vásárcsarnok), a vizsgálatok december 13-ig tartanak. A főváros mellett Tirolban és Voralbergben is elindult a projekt, a többi tartomány pedig a következő napokban követi őket.

Az osztrák kormány reményei szerint több millió ember veti majd alá magát a teszteknek.

A bécsieket is tesztelik. MTI/EPA/Christian Bruna
A bécsieket is tesztelik. MTI/EPA/Christian Bruna

A vizsgálat a jelentkezők számára ingyenes – a kiadásokat a központi költségvetés állja –, mindössze be kell jelentkezni rá az interneten. A tesztelés antigén gyorsteszttel történik. Akinek pozitív eredménye lesz, azon egy PCR-tesztet is elvégeznek.

A tömeges tesztelés célja, hogy

a tüneteket nem mutató fertőzötteket is felismerjék, és így megszakítsák a fertőzési láncokat.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!