TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A koronavírus időszakában különösen fontos, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel.

Az elmúlt évektől eltérően 2020/2021-ben már mindenki számára elérhető az ingyenes influenzaoltás, amely a mai naptól kezdve már biztosan ott van a háziorvosoknál.

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatói során többször is hangsúlyozta hogy senki se induljon el a háziorvoshoz előzetes egyeztetés nélkül, célszerű telefonon időpontot megbeszélni a fertőzésveszély miatt. Müller Cecília szerint gyakori az is, hogy a háziorvosok rendelési idő előtt vagy után oltanak ugyanezen indok miatt.

Az első napokban biztosan nagyobb lesz az érdeklődés, így eltarthat egy ideig, míg időpontot kapunk, ám a tisztifőorvos szavai szerint folyamatosan figyelik a készlet alakulását, és szükség esetén átcsoportosítják azt oda, ahol többen igényelnék az oltást, így elvileg nem kell attól tartani, hogy nem jut vakcina mindenkinek.

Milyen oltást kaphatok?

A hvg cikke szerint  - ami egybevág a lapunkhoz eljutott értesülésekkel - eredetileg úgy volt, hogy a háziorvosok a háromkomponensű 3Fluart vakcinát adják be a jelentkezőknek, de időközben kiderült, hogy az állam felvásárolta a Sanofi által gyártott influenza elleni oltás, a négykomponensű Vaxigrip Tetra magyarországi készletét, ezért sem a patikákba, sem pedig a magán oltóközpontokba nem került a vakcinából. Mind a Vaxigrip, mind a 3Fluart hatásos, azonban a 3 éven aluli, valamint más szempontból kockázati csoportokba tartozó gyermekek számára csak a Vaxigrip adható.

A lap által megkérdezett szakértők a felvásárlással kapcsolatban azt valószínűsítik, hogy a hatóságok így akarták biztosítani, hogy a Vaxigrip minden gyerek és kockázati csoportok számára elérhető legyen.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.