1p

A gyenge forint mellett csak 25 bázispontos vágás fért bele.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi kamatdöntő ülésén 25 bázisponttal, kereken 7 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. A monetáris lazítás időszaka tehát az eddigieknél is óvatosabban, de folytatódik, és az elemzők azt várják, ezt követően is hasonlóan óvatos, legfeljebb 25 bázispontos csökkenések várhatók. A májusi kamatdöntést követően Virág Barnabás, az MNB alelnöke azt mondta,

„a kamatcsökkentés további tere nagyon-nagyon mérsékelt”.

Az euró árfolyama a jegybanki döntést megelőzően 396,5 forint körül állt. További árfolyamokat a szintén a Klasszis Médiához tartozó laptársunk, a Privátbankár árfolyamfigyelőjén talál.

A Monetáris Tanács határozatáról Virág Barnabás kivételesen csak 16 órától tart sajtótájékoztatót, amiről lapunk percról percre be fog számolni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!