3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Diagnózis a magyar járványkezelésről.

Ma még mindenkit az érdekel, hogy meddig bírja a járványhelyzettel járó rendkívüli terhelést a magyar egészségügy, ki mikor kapja meg a védőoltást, és ki a felelős a világ egyik legrosszabb koronavírus-statisztikájáért, amely a magyar helyzetet jellemzi. Egyszer ugyan eljutunk a pandémia végére, ám korántsem lehetünk nyugodtak afelől, hogy az egészségügyi rendszerünk gyorsan "rehabilitálódik": a hagyományos betegségek háttérbe szorult kezelése új kihívást fog jelenteni a kórházaknak, szakrendelőknek.

Lantos Gabriella
Lantos Gabriella

E fontos kérdésekre Lantos Gabriella egészségügyi menedzser fogja megadni a választ a március 25-én, vagyis e hét csütörtökön 15:30-kor kezdődő élő videós beszélgetésünk során, melyre meginvitáljuk előfizetőinket: vegyenek részt, sőt, legyenek aktívak, kérdezzenek a szakembertől, akiről közismert, hogy sarkos véleményét soha nem rejti véka alá.

Az alábbi témákat feltétlenül érinteni fogjuk az interaktív műsorban (havonta jelentkező videós adásunkban legutóbb, februárban Bod Péter Ákos, a Corvinus egyetem oktatója és Káncz Csaba külpolitikai szakíró volt a vendégünk):

  • Milyen tanulságokat lehet leszűrni a magyar és más országok járványügyi intézkedéseiből? Miben hibáztak a kormányok, lehetett volna másképpen kezelni a járványt, más intézkedésekkel?
  • Mi a szakma véleménye az oltási tervről, annak végrehajtásáról? Az oltásra várónak mit érdemes tudnia a vakcinák hatékonyságáról, mellékhatásairól?
  • Mit árult el az egészségügyi rendszerünk felkészültségéről (humánerő és technológia) a pandémia?
  • Milyen elkerülhetetlen változásokat hoz a pandémia a betegellátás különböző szintjein, de különösen a globális és lokális járványmegelőzési intézményeknél?
  • Mekkora terhelést fog jelenteni az egészségügyünknek a pandémia után a prioritási listán hátrébb sorolt egyéb fizikális betegségek kezelése?
  • Elégséges-e a bérfejlesztési program az orvosok, ápolók itthon tartására, vagy hazacsábítására,? Milyen tanulsággal szolgál az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetése, az megrendítette a rendszert, vagy stabilizálta?
  • Hogyan hatnak a társadalom mentális állapotára a vírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések rövid és hosszú távon, kialakulhatnak poszttraumás stresszek, egyéb tünetek a megszokott élethelyzetek megváltozása miatt?

A helyzet elemzésének szomorú apropót ad, hogy még soha ennyien nem szorultak kórházi kezelésre, mint ahogy a lélegeztetőgépen ápoltak száma sem volt még ilyen magas, mint az elmúlt napokban. A harmadik hulllám elemi erővel tört be Magyarországra, ezért a gazdaság eredetileg márciusra időzített nyitását kénytelen volt elhalasztani a kormány. Ma már inkább az a kérdés, hogy húsvét után, április közepén lesz-e mód az újraindításra.

A beszélgetésen való részvételre ezen a linken lehet regisztrálni, kérjük, jelezzék kiadónk felé, ha csatlakozni kívánnak a beszélgetéshez:  https://privatbankar.hu/cikkek/kozerdeku/klasszis-klub-talalkozo-2021-03-25-regisztracio.html

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!