<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A labdarúgó szövetség az idei szezonban is jelentős támogatási összeget hagyott jóvá a felcsúti focialapítványnak. 

Hiába épült már stadion, kazánház, sportcsarnok és sportszálló, a fejlesztési tervek kifogyhatatlanok a felcsúti focialapítványnál. Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy az idei szezonban mennyi TAO-támogatásra van szüksége a Mészáros Lőrinc elnökölte sportszervezetnek. 

A 2020/2021-es évadban A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak összesen 2,39 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség - derül ki a szövetség adatbázisából.

Fotó: MTIFotó: MTI

Hogy ebből a jelentős összegből mit szeretnének megvalósítani, az egyelőre még nem ismert, mert a felcsúti focialapítvány a honlapján egyelőre nem tette közzé a sportfejlesztési programját. 

Előző évhez képest egyébként ez több mint a duplája az akkor igényelt és lehívott TAO-nak. Az, hogy idén jelentősen emelkedett a támogatási igény Felcsúton, jelen körülmények között egészen pikáns. Az idei év gazdasági teljesítményét, ebből kiindulva a cégek forgalmát és pénzügyi helyzetét is komolyan befolyásolta a koronavírus-járvány és a negatív hatásai. A jelek szerint azonban Felcsúton ennek ellenére bíznak abban, hogy sikerül tetemes támogatást lehívni.

A bizakodás azért nem véletlen, a Fejér megyei település focialapítványának úgyis főként a NER-be tökéletesen beágyazott cégek adják a TAO-jukat. Olyan cégek, melyek rendre jól szerepelnek az állami közbeszerzéseken, vagy épp szoros üzleti kapcsolatban állnak az elnökkel, Mészáros Lőrinccel. A válság ezen gazdasági szereplőket talán kevésbé sújtotta, mint a piacon működő többi társaságot, mivel a már elnyert és az idén elnyert megbízások folyamatos munkalehetőséget és bevételt biztosítottak számukra. 

A most, MLSZ által jóváhagyott TAO-támogatással együtt 34,3 milliárd forint eltérített közpénz vándorolt a felcsúti focialapítványhoz. Ezzel a 2011-ben elindított támogatási rendszer kiemelkedő nyertesének lehet nevezni az alapítványt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.