2p

A labdarúgó szövetség az idei szezonban is jelentős támogatási összeget hagyott jóvá a felcsúti focialapítványnak. 

Hiába épült már stadion, kazánház, sportcsarnok és sportszálló, a fejlesztési tervek kifogyhatatlanok a felcsúti focialapítványnál. Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy az idei szezonban mennyi TAO-támogatásra van szüksége a Mészáros Lőrinc elnökölte sportszervezetnek. 

A 2020/2021-es évadban A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak összesen 2,39 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség - derül ki a szövetség adatbázisából.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Hogy ebből a jelentős összegből mit szeretnének megvalósítani, az egyelőre még nem ismert, mert a felcsúti focialapítvány a honlapján egyelőre nem tette közzé a sportfejlesztési programját. 

Előző évhez képest egyébként ez több mint a duplája az akkor igényelt és lehívott TAO-nak. Az, hogy idén jelentősen emelkedett a támogatási igény Felcsúton, jelen körülmények között egészen pikáns. Az idei év gazdasági teljesítményét, ebből kiindulva a cégek forgalmát és pénzügyi helyzetét is komolyan befolyásolta a koronavírus-járvány és a negatív hatásai. A jelek szerint azonban Felcsúton ennek ellenére bíznak abban, hogy sikerül tetemes támogatást lehívni.

A bizakodás azért nem véletlen, a Fejér megyei település focialapítványának úgyis főként a NER-be tökéletesen beágyazott cégek adják a TAO-jukat. Olyan cégek, melyek rendre jól szerepelnek az állami közbeszerzéseken, vagy épp szoros üzleti kapcsolatban állnak az elnökkel, Mészáros Lőrinccel. A válság ezen gazdasági szereplőket talán kevésbé sújtotta, mint a piacon működő többi társaságot, mivel a már elnyert és az idén elnyert megbízások folyamatos munkalehetőséget és bevételt biztosítottak számukra. 

A most, MLSZ által jóváhagyott TAO-támogatással együtt 34,3 milliárd forint eltérített közpénz vándorolt a felcsúti focialapítványhoz. Ezzel a 2011-ben elindított támogatási rendszer kiemelkedő nyertesének lehet nevezni az alapítványt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!