2p

Fontos szerződést írt alá egymással a Titan-2 JSC Concern és a Bayer Construct Zrt.

Paks II. projektjében még 2022 júliusában kötött szerződést a fővállalkozó orosz Roszatom Állami Vállalat és a Titan-2 JSC Concern az 5-ös blokk nukleáris szigetének és turbina-létesítményeinek komplett kivitelezési munkáira.

 A Titan-2 Holding Oroszország egyik legnagyobb, dinamikusan fejlődő mérnöki és kivitelező vállalata, amely széleskörű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik az erőműhöz hasonló óriásprojektek megvalósításával kapcsolatban. A vállalat munkatársai építik a magyarországi erőműhöz hasonló törökországi Akkuyu és az egyiptomi El-Dabbaa erőmű projektjeit is. A Paks II. projekt életében most mérföldkőnek számító szerződést írtak alá, mivel az új erőmű építésének deklarált célkitűzése, hogy minél nagyobb arányban tudjanak részt venni magyar vállalkozások is a kivitelezés munkafolyamataiban.

A most aláírt megállapodás az 5-ös blokk nukleáris szigetének több épületét érintő 3 méter vastag beton alaplemezek kivitelezéséről szól. Az első betonozások a közel 30 méter mély munkagödör alján még az idei év legvégén megkezdődnek a fővállalkozó Roszatom korábbi tájékoztatása alapján.

A Bayer Construct Zrt. szerkezetépítési üzletága olyan nagy projekteken bizonyított korábban, mint az Aréna vagy az Etele pláza, az Agora Központ irodaházai, vagy a legutóbbi években több mint tízezer lakás és több százezer négyzetméternyi logisztikai központ és gyártócsarnok felépítése. De a cégcsoporthoz tartozik a zuglói óriásprojekt, a Zenit by Bayer is - írja a Magyar Építők.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!