1p

A vezetőség tagadja, hogy összefüggés lenne a 27 éve ezzel foglalkozó főosztályvezető távozása és a vártnál rosszabb GDP-adat között.

A 24.hu írta meg, hogy a hidegzuhanyként érkező, 2,3 százalékos visszaesést mutató második negyedéves GDP-adat közzététele után nem sokkal távozott a KSH-tól a nemzeti számlák főosztály vezetője, aki 27 éve számolta a bruttó hazai terméket.

Az okokról, illetve az utód személyéről a lap nem kapott további felvilágosítást a hivataltól, azon kívül, hogy a két dolog között "természetesen nincs összefüggés".

"Jelenlegi és volt KSH-s körökben mindenesetre az a hír tartja magát, hogy a korábbi főosztályvezető távozása összefügg a vártnál rosszabb makrogazdasági adatokkal, sőt a 24.hu-nak név nélkül nyilatkozó források úgy tudják, másnak is mennie kellett a nemzeti számlák közeléből"

- írja viszont a lap, hozzátéve hogy a 2,3 százalékos mínuszt mutató adat után olyan jelzések érkeztek "felülről" a hivatalhoz, hogy a KSH "nem segíti a kormány munkáját".

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!