TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. február 3. 11:12

A biztos feladatai közé tartozik egyebek mellett a Szaúd-Arábiával való együttműködés is. 

A pénteki Hivatalos Értesítőben jelent meg az innovációért és technológiáért felelős miniszter, Palkovics László utasítása, melyben 2021. december 31-ig 

Németh Gábort (szerk.: nukleáris szakértőt) nevezi ki az atomenergia békés célú felhasználására irányuló kutatás-fejlesztés és innováció koordinációjáért felelős miniszteri biztossá. 

A biztos feladatai közé a különböző partnerszervezetekkel és társminisztériumokkal történő együttműködés kooridnálása és a jogszabályok szakmai előkészítésének figyelemmel kísérése mellett konkrétabb és specifikusabb teendői is lesznek. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Adott esetben javaslatot is készíthet az Innovációs és Technológiai Minisztérium ágazati stratégiáihoz illeszkedő, a hazai atomenergetikai-ipar nemzetközi versenyképességet elősegítő új működési, szabályozási modellre. Németh feladata lesz, hogy közreműködjön az atomenergetikai szakképzési rendszer fejlesztésében. És végül de nem utolsó sorban koordinálnia kell a magyar kormány és Szaúd-Arábia kormánya között az atomenergia békés célú felhasználásáról szóló együttműködésben rögzített feladatokat. 

Ide tartozik többek között

  • az atomerőművek és kutatóreaktorok tervezése, műszaki fejlesztése, építése, üzembe helyezése, üzemeltetése, korszerűsítése, tesztelése, karbantartása és leszerelése,
  • a kutatás és fejlesztés, 
  • az innovatív, biztonságos, békés célú, környezetbarát és gazdaságilag hatékony reaktortechnológiák fejlesztése,
  • és radioizotópok előállítása, valamint azok ipari, mezőgazdasági és orvostudományi célú felhasználása.
     

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.