<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

A biztos feladatai közé tartozik egyebek mellett a Szaúd-Arábiával való együttműködés is. 

A pénteki Hivatalos Értesítőben jelent meg az innovációért és technológiáért felelős miniszter, Palkovics László utasítása, melyben 2021. december 31-ig 

Németh Gábort (szerk.: nukleáris szakértőt) nevezi ki az atomenergia békés célú felhasználására irányuló kutatás-fejlesztés és innováció koordinációjáért felelős miniszteri biztossá. 

A biztos feladatai közé a különböző partnerszervezetekkel és társminisztériumokkal történő együttműködés kooridnálása és a jogszabályok szakmai előkészítésének figyelemmel kísérése mellett konkrétabb és specifikusabb teendői is lesznek. 

Fotó: MTIFotó: MTI

Adott esetben javaslatot is készíthet az Innovációs és Technológiai Minisztérium ágazati stratégiáihoz illeszkedő, a hazai atomenergetikai-ipar nemzetközi versenyképességet elősegítő új működési, szabályozási modellre. Németh feladata lesz, hogy közreműködjön az atomenergetikai szakképzési rendszer fejlesztésében. És végül de nem utolsó sorban koordinálnia kell a magyar kormány és Szaúd-Arábia kormánya között az atomenergia békés célú felhasználásáról szóló együttműködésben rögzített feladatokat. 

Ide tartozik többek között

  • az atomerőművek és kutatóreaktorok tervezése, műszaki fejlesztése, építése, üzembe helyezése, üzemeltetése, korszerűsítése, tesztelése, karbantartása és leszerelése,
  • a kutatás és fejlesztés, 
  • az innovatív, biztonságos, békés célú, környezetbarát és gazdaságilag hatékony reaktortechnológiák fejlesztése,
  • és radioizotópok előállítása, valamint azok ipari, mezőgazdasági és orvostudományi célú felhasználása.
     

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.