2020. február 3. 11:12

A biztos feladatai közé tartozik egyebek mellett a Szaúd-Arábiával való együttműködés is. 

A pénteki Hivatalos Értesítőben jelent meg az innovációért és technológiáért felelős miniszter, Palkovics László utasítása, melyben 2021. december 31-ig 

Németh Gábort (szerk.: nukleáris szakértőt) nevezi ki az atomenergia békés célú felhasználására irányuló kutatás-fejlesztés és innováció koordinációjáért felelős miniszteri biztossá. 

A biztos feladatai közé a különböző partnerszervezetekkel és társminisztériumokkal történő együttműködés kooridnálása és a jogszabályok szakmai előkészítésének figyelemmel kísérése mellett konkrétabb és specifikusabb teendői is lesznek. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Adott esetben javaslatot is készíthet az Innovációs és Technológiai Minisztérium ágazati stratégiáihoz illeszkedő, a hazai atomenergetikai-ipar nemzetközi versenyképességet elősegítő új működési, szabályozási modellre. Németh feladata lesz, hogy közreműködjön az atomenergetikai szakképzési rendszer fejlesztésében. És végül de nem utolsó sorban koordinálnia kell a magyar kormány és Szaúd-Arábia kormánya között az atomenergia békés célú felhasználásáról szóló együttműködésben rögzített feladatokat. 

Ide tartozik többek között

  • az atomerőművek és kutatóreaktorok tervezése, műszaki fejlesztése, építése, üzembe helyezése, üzemeltetése, korszerűsítése, tesztelése, karbantartása és leszerelése,
  • a kutatás és fejlesztés, 
  • az innovatív, biztonságos, békés célú, környezetbarát és gazdaságilag hatékony reaktortechnológiák fejlesztése,
  • és radioizotópok előállítása, valamint azok ipari, mezőgazdasági és orvostudományi célú felhasználása.
     

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.