<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Bruttó 590 millió forintos közbeszerzésről van szó, melyre Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet. 

"Az állami tévé valószínűleg atomtámadásra készül a Kunigunda utcában..." 

- ezzel kezdte egyik friss Facebook-bejegyzését Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő, melyben az MTVA új beszerzésére és beruházására hívja fel a figyelmet. A több mint félmilliárdos közbeszerzés jelenleg a teljesítés fázisában van már a bejegyzéshez csatolt fényképek alapján. 

Nagy beszerzést bonyolítottak (Fotó: MTI)Nagy beszerzést bonyolítottak (Fotó: MTI)

Azok szerint

"már a recepciós  pultot is 3 méteres vastag acél oszlopok közé telepített golyóálló biztonsági üveg védi, fölötte még -biztos, ami biztos egy fél méteres rács feszül. A zsilipkapuk is golyóálló üvegből készültek és három (!) szenzor, egy súlymérő, egy infravörös és egy lézeres érzékelő ellenőrzi, hogy egyszerre csak egy ember lehessen benne. Miután valaki az egyik oldalon belépett, az ajtó bezárul és a túloldali csak akkor nyílik, ha az illetőnek van saját belépőkártya, vagy a túloldali biztonsági őr megnyom egy gombot" - olvasható. 

Az összesen öt beléptetőkaput telepítenek, ami a szerződéses, 590 millió forint alapján azt jelenti, hogy egyenként 100 milliós kapukról van szó. 

A közbeszerzési eljáráson augusztus közepén hirdettek eredményt. Ezen mindössze egyetlen ajánlat érkezett be, ami nettó 464 millió forintról szólt (ennek bruttója az 590 millió) és a budapesti TVT Vagyonvédelmi Zrt. nyújtotta be. 

A céget 1996-ban alapították, fő tevékenysége 2013 óta egyéb épületgépészeti szerelés, jegyzett tőkéje pedig már 60 millió forint. A cég az elmúlt években 1 milliárd forint körüli bevételből 100-200 millió forint közötti tiszta profitot termelt. A cég egyedüli részvényese Móró Lajos.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.