2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

Központi szerepet kapott az Egyesült Államok 46. elnökeként hivatalba lépett Joe Biden első elnöki beszédében a pandémia elleni küzdelem, az egység és az összetartása.

Az új elnök megköszönte mindkét pártból érkezett elődjeinek a munkát, majd külön köszöntötte a beiktatáson is részt vevő korábbi elnököket, például Barack Obamát is.

Ma nem egy jelölt, hanem egy ügy, a demokrácia ügyének győzelmét ünnepeljük

 - mondta beiktatási beszédében Joe Biden, az Egyesült Államok 46. elnöke szerdán Washingtonban.

Beszédében kiemelte, hogy az amerikai alkotmány megingathatatlan és erős, az országban egységre és demokráciára van szükség.

Az új elnök kiemelte, hogy ismételten megtanultuk, hogy a demokrácia féltett kincs, törékeny és demokrácia győzedelmeskedett – mondta.

Biden nagyszerű nemzetnek nevezte az Egyesült Államokat, amely az évszázadok alatt sok vihart, háborút és békét is átélt. Mint mondta, hosszú út előtt áll a felálló amerikai kormány, menni kell előre, és sokkal többet kell tenni idén, ugyanakkor az elnök szerint jelentősek a lehetőségeik is. Külön kihívásként említett a koronavírus-járványt, a belső terrorizmust, és az előretörő „fehér felsőbbrendűségi eszmét”.

Ezen a januári napon az egész lelkem ebben van. Hogy egyesíthessem az Egyesült Államokat.

Kulcsfontosságúnak nevezte az egységességet, hiszen „e nélkül nincs nemzet, csak egy káoszba fulladt ország. Ez a történelmi pillanatunk, a válságra az egység a megoldás, legyünk újra Egyesült Amerikai Államok”.

Az elnök megemlékezett arról is, hogy beiktatása abból a szempontból is történelmi, hogy alig 100 éve még nők tüntettek egy elnöki beiktatáson – Kamala Harris személyében pedig most először iktattak be női alelnököt.

Végül a Capitolium ostromával kapcsolatban elmondta, hogy minden amerikai elnöke szeretne lenni, és abban hisz, hogy lehessen békésen egyet nem érteni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.