<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A mezőkövesdi focicsapat az idei szezonban hozta a formáját, már ami a sportfejlesztési program összeállítását és értékét illeti. Stadion és sportszálló után szükségük van egy újabb egészségügyi központra is.

A mezőkövesdi fociklub ugyan nem felcsúti léptékekben, de ahhoz hasonló módon gyarapodik és fejlődik - mindezt közvetlen és közvetett állami forrásból. A bővülés olyan mértékű volt az elmúlt években, hogy mára már szükségét érzik egy új és nagyobb egészségügyi központnak. Minden jel szerint ugyanis kinőtték a jelenlegit. A Mezőkövesd Zsóry FC 2019/2020-as sportfejlesztési programjának ezúttal ez lett a központi eleme, melynek köszönhetően most is az elmúlt évek átlagához hasonló mértékű TAO-támogatásra tartanak igényt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség valamivel több mint 305 millió forintnyi támogatást hagyott jóvá a Tállai Andráshoz köthető fociklubnak, az előző évi 217 millió után.

Tekintve az idei évi visszafogottabb költségigényű sportegyesületi vágyakat és terveket, ez az összeg jó eséllyel elegendő lesz ahhoz, hogy a mezőkövesdi foci megtartsa a dobogó harmadik helyét magának a támogatási listán. Legutóbbi összesítésünk alapján a harmadik legnagyobb TAO-összeg vándorolt a háttere miatt kifejezetten előnyös helyzetben lévő klubhoz 2011 óta.

A most megigényelt és jóváhagyott 305 millió forinttal együtt összesen 3,2 milliárdnyi TAO-t használt fel a mezőkövesdi fociklub a rendszer indulása óta, ha pedig ehhez hozzávesszük a közvetlen tulajdonos sportegyesület 367 millióját, akkor a matyóföldi város focija 3,6 milliárd forintnyi eltérített közpénzt használt fel az elmúlt 8 évben.

A focklub honlapján elérhető sportfejlesztési program szerint a jóváhagyott 305 millió forint mintegy harmada egy újabb építési projektet fedezne. Mint írják

"jelen program központi elemeként meg szeretnénk valósítani egy modern, megfelelő nagyságú és felszereltségű kondícionáló és egészségügyi központot, mely a szövetség elvárásainak megfelelő környezetet biztosítana az utánpótláskorú és a felnőtt korú játékosok általános fizikai állapotának javítására, fenntartására és fizioterápiás és egyéb kezelésekre, regenerációra."

A központ teljes beruházási értéke 209,4 millió forint, melyhez 149 millió forint TAO-t igényelnek. A létesítményt ugyanakkor modern eszközökkel is szeretnék felszerelni, egyebek mellett a regenerációt elősegítő cryo szobát is kialakítanának. A központ mellett a Tűzoltópályán szerelnének fel labdafogóhálót, mert a pályát elhagyó labdák és azok összeszedése rongálja a szomszédos mezőgazdasági területet - szerepel az indoklásban. Végül, de nem utolsósorban a stadiont szerelnék fel biztonsági kamerarendszerrel.

A tárgyi eszköz és ingatlanberuházás mellett

  • 12,9 milliót kérnek személyi jellegű ráfordításokra,
  • 84,4 millió előfinanszírozásban tárgyi eszközök beszerzését, felújítását fedezné,
  • 23 millió szintén előfinanszírozásban ingatlanberuházáshoz járulna hozzá,
  • a legfontosabbra - amit elméletileg az egész TAO-rendszer szolgálna -, utánpótlás-nevelésre, a teljes megigényelt támogatás mintegy 11 százaléka menne, 35 millió forint.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.