3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

A friss közlönyben szereplő kormányhatározatok több önkormányzatnak is milliárdokat biztosítanak különböző projektekre.

Győr: vízi élményparkra plusz 21 milliárd

A Modern Városok Program keretében a győri Vízi élménypark megvalósítása, valamint az érintett terület árvízi védelmének biztosítása érdekében szükséges támogatásról hozot határozatot a kormány. 2018-ban és 2019-ben már összesen 750 millió forint költségvetési támogatást kapott a projekt, most további, legfeljebb 21,3 milliárd forintos támogatásról döntött a kormány az alábbi ütemezéssel: 

  • a 2020. évben 2 451 900 000 forint,
  • a 2021. évben 7 482 488 494 forint,
  • a 2022. évben 11 433 099 447 forint

nyújtható.

A kivitelező egyébként az Átlátszó korábbi cikke szerint Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. lesz, amelyek közösen tettek ajánlatot.

A győri vízi élménypark látványterve. Fotó: A tervező A1 Építésziroda Kft. Facebook-oldalaA győri vízi élménypark látványterve. Fotó: A tervező A1 Építésziroda Kft. Facebook-oldala

Szolnok: fürdőfejlesztésre plusz 2,3 milliárd

Szintén a Modern Városok Program keretében kap további támogatást a Tiszaliget fürdőfejlesztési projekt. Szolnok az eddigieken felül további 2,3 milliárd forintot zsebelhet be erre a célra, melynek túlnyomó részét 2021-ben adja a kormány. 

Szikszó és térsége: víziközműre és elektromos hálózatra bő 13 milliárd

Szikszó és térsége fejlesztésének érdekében is született egy kormányhatározat, amelynek célja a víziközmű-hálózat komplex előkészítése és fejlesztése. Ehhez 11,8 milliárd forintos támogatást ítélt meg a kormány, amelyből 3,4 milliárd forintot még idén biztosítanak, 7,8 milliárdot jövőre, a maradékot pedig 2022-ben. A  szikszói ipari parkhoz kapcsolódó villamosenergia-hálózatfejlesztés is kormányzati intézkedésekkel valósul meg, ehhez bő másfél milliárd forintot biztosítanak. A határozat alapján ha egy mód van rá, mindezt uniós pénz bevonásával teszik meg.

Szeged: inkubátorházra 2,2 milliárd

Arról is van egy határozat a friss Közlönyben, hogy a kormány támogatja a Science Park Szeged területén kialakítandó inkubátorház fejlesztését, legfeljebb 2,2 milliárd forint értékben. Ebből 750 millió forint már rendelkezésre áll a Szegedi Tudományegyetemnél.

További határozatokban a kormány egyetért,

  • hogy az uniós támogatásból megvalósuló „Összefogás a  romákért, telep program Ötvöskónyiban ERFA” című projekt összköltségét költségvetési forrásból 16,7 millió forinttal 215 millió forint fölé emeljék
  • hogy a  „Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című projekt összköltségét uniós forrásból 7,1, költségvetési forrásból 57 millió forinttal összesen 510 millió forintra emeljék.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.