TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A friss közlönyben szereplő kormányhatározatok több önkormányzatnak is milliárdokat biztosítanak különböző projektekre.

Győr: vízi élményparkra plusz 21 milliárd

A Modern Városok Program keretében a győri Vízi élménypark megvalósítása, valamint az érintett terület árvízi védelmének biztosítása érdekében szükséges támogatásról hozot határozatot a kormány. 2018-ban és 2019-ben már összesen 750 millió forint költségvetési támogatást kapott a projekt, most további, legfeljebb 21,3 milliárd forintos támogatásról döntött a kormány az alábbi ütemezéssel: 

  • a 2020. évben 2 451 900 000 forint,
  • a 2021. évben 7 482 488 494 forint,
  • a 2022. évben 11 433 099 447 forint

nyújtható.

A kivitelező egyébként az Átlátszó korábbi cikke szerint Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. lesz, amelyek közösen tettek ajánlatot.

A győri vízi élménypark látványterve. Fotó: A tervező A1 Építésziroda Kft. Facebook-oldala A győri vízi élménypark látványterve. Fotó: A tervező A1 Építésziroda Kft. Facebook-oldala

Szolnok: fürdőfejlesztésre plusz 2,3 milliárd

Szintén a Modern Városok Program keretében kap további támogatást a Tiszaliget fürdőfejlesztési projekt. Szolnok az eddigieken felül további 2,3 milliárd forintot zsebelhet be erre a célra, melynek túlnyomó részét 2021-ben adja a kormány. 

Szikszó és térsége: víziközműre és elektromos hálózatra bő 13 milliárd

Szikszó és térsége fejlesztésének érdekében is született egy kormányhatározat, amelynek célja a víziközmű-hálózat komplex előkészítése és fejlesztése. Ehhez 11,8 milliárd forintos támogatást ítélt meg a kormány, amelyből 3,4 milliárd forintot még idén biztosítanak, 7,8 milliárdot jövőre, a maradékot pedig 2022-ben. A  szikszói ipari parkhoz kapcsolódó villamosenergia-hálózatfejlesztés is kormányzati intézkedésekkel valósul meg, ehhez bő másfél milliárd forintot biztosítanak. A határozat alapján ha egy mód van rá, mindezt uniós pénz bevonásával teszik meg.

Szeged: inkubátorházra 2,2 milliárd

Arról is van egy határozat a friss Közlönyben, hogy a kormány támogatja a Science Park Szeged területén kialakítandó inkubátorház fejlesztését, legfeljebb 2,2 milliárd forint értékben. Ebből 750 millió forint már rendelkezésre áll a Szegedi Tudományegyetemnél.

További határozatokban a kormány egyetért,

  • hogy az uniós támogatásból megvalósuló „Összefogás a  romákért, telep program Ötvöskónyiban ERFA” című projekt összköltségét költségvetési forrásból 16,7 millió forinttal 215 millió forint fölé emeljék
  • hogy a  „Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című projekt összköltségét uniós forrásból 7,1, költségvetési forrásból 57 millió forinttal összesen 510 millió forintra emeljék.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.