5p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A távmunka forradalma a Covid-19 járvány kezdetén, több mint három évvel ezelőtt soha nem látott lendületet vett, de már sok vállalat szeretné visszahozni dolgozóit az irodába. Kis probléma, hogy a munkavállalók nem nagyon akarnak visszajönni.

Úgy tűnik, hogy a munkavállalók - különösen a fiatalabbak - felismerik a távmunka és a hibrid munka hátrányait is, de a Deloitte nemrégiben végzett felmérésének adatai szerint általában mégis jobban kedvelik azt.

A Deloitte 2023 Gen Z és Millennial felmérése azt mutatja, hogy a fiatalabb távmunkások és hibrid dolgozók valós félelmeket táplálnak az irodától való távollét hatásaival kapcsolatban. Aggodalmaik közé tartozik a velük szemben feltételezett negatív elfogultság, ami abból fakadhat, hogy kevesebb időt töltenek személyesen az irodában, mint akik állandóan ott vannak. Erre pedig úgy tekintenek, mint ami gátolhatja a karrierépítést (ezt a Z generáció tagjainak 18 százaléka, az ezredfordulósok 15 százaléka említette). További negatív hatásként érzékelik, hogy így nehézségekbe ütközik a kollégákkal való kapcsolatteremtés és -tartás (a Z-sek és az ezredfordulósok közül egyaránt 14 százalék említette), a mentorálás hiánya (13, illetve 12 százalék), valamint az elszigeteltség érzése (mindkét generáció 10 százaléka említette).

Egy csomó szempont szól a home office mellett.
Egy csomó szempont szól a home office mellett.

"Ha az a célod, hogy megkapd a sarokirodát, azaz haladj előre a ranglétrán, akkor valószínűleg az irodán belüli létet kell preferálnod, hogy elég időd és lehetőséged legyen az ismerkedésre, a kapcsolatépítésre (smúzolásra is), a figyelem középpontjában való szerepléssel és hasonlókkal" - mondta a MarketWatchnak.

 Shane Spraggs, a Virtira, egy üzleti tanácsadó és szolgáltató vállalat vezérigazgatója, aki több mint egy évtizede támogatja a távmunkát. "Tagadhatatlan, hogy ez számos ember számára valódi szempont lehet."

A megfogalmazott félelmek nem is teljesen alaptalanok, a távmunkások lehetőségeinek csökkenésétől miatt aggodalmak nem új keletűek. Egy 2022-es felmérés 200 amerikai C-suite-vezető (a legfontosabb felső vezetők) körében azt mutatta, hogy a vezetők 41 százaléka úgy vélte, hogy a távmunkában dolgozók kevésbé valószínű, hogy számíthatnak előléptetésre.

E félelmek ellenére azonban a Deloitte felmérésének eredményei mellett több, az elmúlt években végzett kutatás is azt mutatja, hogy a munkavállalók többsége előnyben részesítené a hibrid munkarend valamilyen formáját, mivel számukra a fentebb vázolt aggodalmak ellenére is vonzóbb full time irodai tartózkodásnál, a home officea pozitívumai felülmúlják a negatívumokat.

Miért vonzóbb a home office?

A Deloitte felmérése szerint a munkavállalók többek között azért értékelik a távmunkát vagy a hibrid munkát, mert így jobban meg tudják oldani a munka és a magánélet egyensúlyát, és így több időt tölthetnek a szeretteikkel (a Gen Z tagjainak 20 százaléka és az ezredfordulósok 28 százaléka említette), mert így pénzt takaríthatnak meg az ingázással és a munkaruhával kapcsolatban (a Gen Z 22 százaléka és az ezredfordulósok 27 százaléka említette), mert így nagyobb a termelékenység (18, illetve 23 százalék), és leginkább mert ez előnyös az általános mentális egészségükre nézve (a Gen Z 54 százaléka és az ezredfordulósok 59 százaléka említette).

Spraggs szerint az emberek saját maguk meg tudják ítélni, hogy számukra milyen munkaforma a legésszerűbb, és megjegyezte, hogy az előléptetésből való esetleges kimaradás többnyire hidegen hagyja azokat a munkavállalókat, akik nem a vállalati ranglétra feltétlen megmászására törekednek. Vannak, akik gyerekük miatt előnyben részesítik a rugalmasságot, míg mások pénzt takaríthatnak meg azzal, hogy otthon maradnak.

Nincs ingázással töltött idő, mert az irodába nem megyünk be. Nem költesz pénzt a kávézóban, nem mész el ebédelni, nem költesz annyit ruhákra - ez sok ember számára egy rakás pénzt jelent.

"Nem hiszem, hogy újra olyan munkát vállalnék, amely teljes munkaidőben az irodában van" - idézte a Deloitte felmérésének egyik ezredfordulós válaszadóját. "Csodálkozom, hogy egyáltalán létezett ilyen - hogyan éltük túl, hogy heti öt napot az irodában töltöttünk?".

Bizonyos helyzetekben a munkavállalók aktív lépéseket tesznek távoli vagy hibrid életük védelmében. Több ezer munkavállaló, többek között az Amazon százalék, az Apple és a Disney vállalatoknál aláírta a petíciót, amelyben a vállalatuk irodába visszatérési politikája ellen érvelnek.

Az ADP 2022-es jelentése szerint a munkavállalók 64 százaléka azt mondja, hogy fontolóra venné a felmondást, ha teljes munkaidőben vissza kellene térnie az irodába.

Úgy tűnik azonban, hogy még a távmunkát támogatók közül is néhányan megváltoztatják a véleményüket. Marc Benioff, a Salesforce CRM vezérigazgatója 2021-ben azt mondta, hogy "a 9-től 5-ig tartó munkanapnak vége", de azért arra is utalt nemrég, hogy az újonnan felvettek jobban teljesítenek az irodában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!