2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A belga miniszterelnök háza mellett, tehát hamarosan új szomszédot kaphat Orbán Viktor személyében. Ezt írja egy belga lap. 

Hamarosan új szomszédot kap Alexander De Croo belga miniszterelnök: Orbán Viktort - írja a De Tijd belga napilap. A magyar kormány ugyanis a belga miniszterelnöki hivatallal átellenben vásárolt meg egy szép nagy saroképületet és újítja azt fel éppen, ezzel készülve a nemsokára esedékes magyar uniós elnökségre.

A belga lap a Népszavával összefogva próbált kideríteni minél többet az épületről és a magyar kormány szándékairól. A kormány azt nem volt hajlandó elárulni, hogy mennyiért vette az épületet, a külügyminisztérium a Népszava egyetlen kérdésére sem válaszolt a témában.

A belga királyi palotától csak egy ugrásnyira van az ingatlan. Fotó: Depositphotos
A belga királyi palotától csak egy ugrásnyira van az ingatlan. Fotó: Depositphotos

Ingatlanpiaci szakértők szerint úgy 5 millió euróba, azaz nagyjából 1,8 milliárd forintba kerülhet a 2300 négyzetméter belterületű épület, de az üzletet ismerő források úgy hallották, ennél többet, 6 és 7 millió euró ( 2,2-2,6 milliárd forint) közötti összeget fizetett ki a magyar kormány még 2021-ben.

Azt viszont lehet tudni a külügymnisztérium idei költségvetéséből, hogy a Rue de la Loi 9. szám alatt álló épületet 2,1 milliárd forintért újítja fel egy Laterex nevű magyar építőipari cég. 

Az épületnek nemcsak a belga miniszterelnöki hivatal van a szomszédságában, de az orosz és amerikai nagykövetség is, ezekkel lényegében egy háztömbben található az ingatlan. Szemben Brüsszel legnagyobb parkja, a Parc de Bruxelles, a park másik végében pedig ott a belga királyi palota.

A Népszava forrásai szerint a magyar külügy elég hosszan keresett ingatlant, mielőtt rátalált a Rui de la Loi 9-re, ami korábban egy Gilles Martin nevű francia milliárdos tulajdonában lehetett. A felújító Laterex vállalatról azt lehet tudni, hogy az több vagyonkezelő cégen keresztül döntően a Gerencsér-család érdekeltségébe tartozik. A magyar közbeszerzéseken elég sikeres cég korábban annak kapcsán került be a sajtóba, hogy 2019-ben 22 millió forint társasági adót fizetett az államkassza helyett a felcsúti focicsapatnak. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!