2p

A kegyelmi botrány sokak szerint Novák Katalin állásába fog kerülni. Mit gondolnak olvasóink?

A csütörtök délután egyik komoly fejleménye az volt, hogy a kormány részéről Orbán Viktor reagált arra a jelentős felháborodást okozó ügyre, amely azért robbant ki, mert Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgató-helyettesének, akit kényszerítés kísérlete miatt ítéltek el ugyanabban az ügyben, amelyben az igazgatót a gyermekek ellen elkövetett szexuális zaklatás miatt büntették.

A miniszterelnök Facebook-videójában egyebek mellett hangsúlyozta álláspontját, miszerint pedofiloknak nincsen kegyelem, majd bejelentette, hogy a kormány nevében alkotmánymódosítást nyújtott be azért, hogy a jövőben ne legyen lehetséges, hogy kiskorú gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

Mit lép Novák Katalin? Fotó: Facebook/Novák Katalin
Mit lép Novák Katalin? Fotó: Facebook/Novák Katalin

A K. Endrének adott elnöki kegyelem napok óta lázban tartja a magyar társadalmat, köztük a Klasszis Média Lapcsoport olvasóit is, így az érkező többszáz komment mellett arra is kértük önöket, hogy szavazzanak, mit lép Novák Katalin azután, hogy már egykori pártjának első embere, Orbán Viktor is nyíltan szembement döntésével.

Ahogy az grafikonunkon is látszik, a kérdésre válaszoló, közel hétezer olvasónk többsége, 50,2 százalék szerint egyáltalán nem lesz következménye a kegyelmi botránynak, míg 19,4 százalék szerint bár a hivatalát nem hagyja el, de Novák Katalin el fogja ismerni, hogy hibát vétett.

A csütörtök esti részeredményhez képest jócskán megugrott azok aránya, akik úgy vélik, hogy Novák megkapta az útilaput, hiszen már 30,4 százalék, azaz a válaszolók közel harmada így vélekedik. Hasonló véleményen van például Török Gábor politikai elemző is, aki Facebook-posztjában arról írt, hogy a köztársasági elnök selyemzsinórt kapott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!