<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem elég, hogy mától a literjéért átlagban bruttó 6 forinttal kell többet leszurkolni, péntektől további 3 forinttal megy feljebb a 95-ös ára. A dízelesek kicsit fellélegezhetnek, a gázolaj jegyzése ezúttal nem változik.

Folytatódik a drágulás a hazai kutakon, igaz, pénteken már csak a benzin ára emelkedik bruttó 3 forinttal literenként - derül ki a holtankoljak.hu közléséből. A hét második felében a gázolaj ára nem változik.

A dízelautó-tulajdonosok kicsit fellélegezhetnek. Fotó: MTIA dízelautó-tulajdonosok kicsit fellélegezhetnek. Fotó: MTI

Így március 5-étől az alábbi átlagárakkal találkozhatunk a hazai töltőállomásokon:

95-ös benzin: 422 Ft/liter 

Gázolaj: 429 Ft/liter 

Mint alábbi grafikonunkból kiderül, január óta a benzin átlagára mér 50 forinttal emelkedett, a gázolaj literenkénti átlagára pedig közel 40 forinttal változott.

Január óta a benzin átlagára közel 50 forinttal emelkedett, a gázolaj literenkénti átlagára pedig közel 40 forinttal változott.

A közeljövőre nézve halvány reménysugarat jelenthet, hogy a hazai üzemanyagárak meghatározásánál irányadó északi-tengeri Brent típuső kőolaj ára a hét eleji 65 dollárról mára 62 dollárra mérséklődött (a most kilátásba helyezett pénteki emelés még a magasabb szinthez igazodott). Igaz, ez csak a pillanatnyi helyzet, s mint azt a korábbiakban láttuk, semmi garancia nincs arra, hogy az árak ne induljanak el hirtelen megint felfelé, bár ennek az ellenkezője sincs kizárva. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.