2p

A kegyelmi botrányba belebukó köztársasági elnök utódjának kiléte lázban tartja a magyar közvéleményt. De mit gondolnak olvasóink?

Cikkünk írása előtt néhány nappal szavazást indítottunk, amelyben arról kérdeztük a Klasszis Média Lapcsoport olvasóit, hogy az államfői casting során leggyakrabban előkerülő lehetséges jelöltek közül kit látnának legszívesebben a Sándor-palotában.

Nos, ahogy az grafikonunkon is látszik, olvasóink a köztársasági elnöki posztot nem egy politikusnak, hanem a jelenleg a Liverpoolban focizó, a magyar válogatottat Eb-szereplésig vezető Szoboszlai Dominiknak adnák. Szükséges vezetői tapasztalata csapatkapitányként kétségkívül akad, ám ezzel együtt azért viszonylagos biztonsággal kijelenthető, hogy Magyarország következő államfője nem a Szoboszlai vezetéknevet viseli majd.

A magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, középen Szoboszlai Dominik, mellette Nagy Ádám. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
A magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, középen Szoboszlai Dominik, mellette Nagy Ádám. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A tényleges esélyes?

A szavazatok 19,3 százalékát kapott Navracsics Tibor jelenleg az Orbán-kormány területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős minisztere, akit Novák lemondása után szinte azonnal az egyik lehetséges utódként kezdtek emlegetni.

A napokban Navracsics egyébként reagált is ezekre a találgatásokra, elárulta, nem kapott megkeresést az államfői poszttal kapcsolatban, így nem is gondolkozott a kérdésen. Az ugyanakkor feltűnő, hogy a miniszter nem mondott egyértelműen nemet, így bármi elképzelhető – akár az is, hogy a rá szavazott olvasóinknak végül igaza lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!