<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p


			
		
		


		
		

Újabb sportcélú beruházás indul el Kisvárdán, Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter városában. A projekt körül több furcsaság is van, a szálak a nyertestől a Várda Sport Egyesületig vezetnek. 

A sportlétesítmények kiszolgálásához szükséges öltözőépületet akar építeni a Várda Sport Egyesület - találtunk rá a tenderre az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben. Az eljárást már le is bonyolították, a nyertes is megvan, a beruházás és a tender körül azonban sok furcsaságot és számos szokatlan kapcsolódási pontot találtunk. De kezdjük a legelején. 

A létesítmény 407 négyzetméter alapterületű, kétszintes épület lesz. A földszinten a sportolók és az edzők igényeit kielégítő öltözők lesznek, az emelten pedig "a terület működéséhez szükséges management helyiségei" kapnak helyet. A tervezett építmény a dokumentumok szerint "természetes építőanyagokból (tégla, fa, kő stb.) épül meg, a meglévő környezetbe illeszkedő építészeti kialakítással". 

A megvalósításra 10 hónapja lesz a kiírás szerint a nyertes vállalkozónak. 

A stadion és a környezete (Fotó: mfor.hu)A stadion és a környezete (Fotó: mfor.hu)

A közbeszerzési eljárást furcsán rövid határidővel írták ki: augusztus 5-én indították el, és csupán 12 napot hagytak az ajánlattételre. Az ajánlatok benyújtására ugyanis augusztus 17-ig volt lehetősége az erre felkért gazdasági szereplőknek: 

  • a "7" Ház Bt.-nek, 
  • a D-Gesztor Építő és Acélszerkezet Gyártó Kft.-nek, 
  • a Bányász Építőipari Kft.-nek, 
  • a Demeter József és Fiai Kft.-nek, 
  • valamint a Barati-Dósa Építőipari és Oktató Kft.-nek. 

Közülük csupán ketten pályáztak a munkára: 

  • a "7" Ház Bt. 
  • és a Demeter József és Fiai Építőipari Kft. 

Utóbbi ajánlatát azonban több dolog miatt is érvénytelennek minősítette az ajánlatkérő, így kizárásos alapon a nyíregyházi "7" Ház Bt. a nyertes, vagyis az egyetlen érvényes ajánlat lett a legjobb is egyben.

És itt jön egy újabb furcsaság: a cég forintra pontosan olyan értékű ajánlatot adott, mint amennyi forrása van erre a sportegyesületnek.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.