4p

Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyen regisztrálnia a lapunkat is megjelentető Klasszis Média Lapcsoport november 15-én, szerdán 15:30 órakor kezdődő online-beszélgetésére. 

Manapság aligha kerül zavarba az ember, ha egy neves közéleti személyiséggel ül le beszélgetni. Tegyük hozzá: sajnos. A rossz dolgok ugyanis összesűrűsödtek: alig kecmeregtünk ki a Covidból (kikecmeregtünk?), máris jött a háború, ráadásul nem is egy, hanem kettő, előbb az orosz-ukrán, aztán emellé most az izraeli-palesztin. A geopolitikai konfliktusokat értelemszerűen és logikusan a gazdaságok is megérezték, kilőtt az infláció, megakadt a GDP növekedése – sajnos nálunk ez még nem teljesen múlt idő. S mindenki aggódva fürkészi, mit hozhat a jövő, a 2024-es év jobb lesz-e, mint az idei? 

Ilyen időkben enyhítően hathatnak a pozitívumok. Például a sporteredmények, jelesül a magyar foci több évtizedes Csipkerózsika-álmából való felébredése. Ami az Európa-bajnokságokon most már menetrendszerűnek részvételünk (hiszen kétségtelenül annak tekinthető, hogy egymás után már harmadszor juthatunk ki e világversenyre) okán azzal kecsegtet, hogy a földkerekség legnépszerűbb labdajátékának hazai verziója is felzárkózik a hagyományosan sikeres többi magyar sportág mellé. S talán közelebb vihet minket ahhoz, hogy egyszer majd olimpiát rendezzünk? Valós esélyünk lehet erre, mennyit lendített ezen az ügyön számos világverseny megrendezése, különösen a legutóbbi, a sportok királynőjének tartott atlétikai vb-é? 

Nemcsak a fenti témákat, kérdéseket tervezzük körbejárni Szalay-Berzeviczy Attilával, akinél színesebb, sokrétűbb személyisége aligha van a hazai közéletnek. A politikusi, tudósi, hadvezéri, MTA-elnöki, művészi felmenőkkel – többek között Trefort Ágoston oktatási miniszterrel, Szinyei-Merse Pál festőművésszel, Berzeviczy Alberttel, a Magyar Olimpiai Bizottság alapító elnökével vagy az első világháború után Horthy Miklós megbízásából a magyar haderőt újjászervező Berzeviczy Bélaval, a Magyar Királyi Honvédség első vezérkari főnőkével – büszkélkedhető egykori öttusázó jó húsz éve a Budapesti Értéktőzsde elnökeként robbant be a köztudatba, valamint azzal, hogy 2005-ben az élére állt az olimpiarendezési mozgalomnak és tőzsdei vállalatok sokaságával, valamint az hazai üzleti élet kíválóságaival létrehozta a BOM Alapítványt, amely azóta is felsőoktatási ösztöndíj és mentor programján keresztül támogatja anyagilag az olimpiákra és paralimpiákra készülő fiatal tehetségeinket.

Csak egy ingyenes regisztráció szükséges ahhoz, hogy kérdezzen Szalay-Berzeviczy Attilától. Fotó: Facebook
Csak egy ingyenes regisztráció szükséges ahhoz, hogy kérdezzen Szalay-Berzeviczy Attilától. Fotó: Facebook

Szalay-Berzeviczy Attila nevéhez köthető még a nyesz is, azaz a nyugdíjelőtakarékossági számla bevezetése. Mindeközben gyakorló közgazdászként eddig több mint harmincnégy évet dolgozott le a magyar, az olasz és az osztrák bankrendszerben. 

De mindezek mellett is mindig talált időt az alkotásra, pontosabban a fotózásra, mely az ő esetében már sokkal több, mint hobbi. Fotóművészként hivatásszerűen már több alkalommal tudósította a médiát a világ legkülönbözőbb pontjairól, az Antarktisztól a Himaláján át a történelmi jelentőségű helyszínekig, miközben történészi vénáját megvillantva éppen most jelenik meg angolul és magyarul az első világháborúról szóló monumentális projektjének, ’A nagy háború százéves nyomában – Szarajevótól Trianonig’ című, összesen ezer oldalas könyvének a második része. A tavaly a boltokba került első kötet, amely már közben el is fogyott, éppen pár hete lett hivatalosan is a magyar könyves piac legszebb könyve 2023-ban, miután a legrangosabb hazai szakmai zsűri a Best Print Hungary-n versenyző sok százkönyv közül választotta ki és jutalmazta azt grafikai nagydíjjal az 57 országban készült 1700 saját fényképpel illusztrált művét. 

A mintegy egyórásra tervezett beszélgetés során azonban nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket a vendégünknek, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen a [email protected] címre is elküldhetik kérdéseiket.

A november 15-én, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Korábbi Klasszis Klubunk beszámolói:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!