<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az energiaellátásunk védelmére hivatkozik  a kormányfő.

Új dimenzióba léptünk a háborús kockázatok tekintetében, ezért mostantól még keményebben, még egyértelműbben kell fellépnünk nemzeti érdekeink, vagyis a béke és a biztonság magyarországi szavatolása érdekében - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszterei ülésének szünetében hétfőn.

Folyamatos gázellátást akar az összes európai kormány, de nem feltétlenül csak orosz forrásból. Fotó: depositphotos.comFolyamatos gázellátást akar az összes európai kormány, de nem feltétlenül csak orosz forrásból. Fotó: depositphotos.com

Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva arra figyelmeztetett: az oroszországi energiaszállítás korlátozását, vagy leállítását eredményező, esetleges uniós szankciók tekintetében európai egység egész biztosan nem tud majd kialakulni.

"Nem fogunk támogatni olyan szankciós intézkedéseket, melyek Magyarország energia-ellátásának biztonságát kockáztatják" - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

A Facebook oldalán közöltek szerint "egyértelműen vörös vonalként kezeljük az energiaellátásunkat veszélyeztető szankciókat" - fejtette ki elég határozottan, utalva arra, hogy több olyan uniós ország is van, amelyik rá van utalva az orosz energiahordozókra. 

A forrásra és a szállítási útvonalra is szükség van, s ha az egyik vagy másik hiányzik, akkor nincs ellátás - mondta.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.