1p

Hiába ígérgetett mást a magyar miniszterelnök, nagyon úgy tűnik, hogy Magyarország utolsóként fogja ratifikálni a svéd csatlakozást.

A Reuters török sajtóhírekre hivatkozva azt írja, hogy a török parlament készen áll ratifikálni a NATO-bővítést, amennyiben a Joe Biden vezette amerikai adminisztráció megnyitja az utat ahhoz, hogy Törökország F-16-os vadászgépeket vásárolhasson.

Recep Tayyip Erdogan elnök minderről újságíróknak beszélt, miközben hazafelé tartott Hegyi-Karabahból. A török vezető elárulta, hogy külügyminisztere, Hakan Fidan tárgyalt amerikai kollégájával, Anthony Blinken tárcavezetővel a kérdésről. Hozzátette, az Egyesült Államok a ratifikációhoz köti a gépvásárlás engedélyezését. Mint mondta,

ha ők megtartják az ígéretüket, a mi parlamentünk is ezt fogja tenni.

Azzal, hogy Törökország minden bizonnyal ratifikálni fogja a svéd csatlakozást, a magyar kormány teljesen egyedül maradt a kérdésben. Orbán Viktorék most éppen egy svéd, a többek között a magyar diplomácia helyzetét kritizáló videó miatt kéretik magukat, azonban az indok gyakorlatilag néhány hetente változik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!