<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az oroszok kezdik elhagyni az ukránok által felszabadított területeket, és Ukrajna úgy érzékeli, hogy a zaporizzsjai atomerőművet ismét meg fogják támadni. Ezek is történtek az elmúlt órákban.

  • Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere aggodalmát fejezte ki, hogy Oroszország megpróbálhatja „keverni a kártyákat” az Azerbajdzsán és Örményország közötti konfliktusban, hogy elvonja a figyelmet Ukrajnáról. 

  • A tervezett ammóniagáz-megállapodás értelmében az orosz Uralchem ​​műtrágyagyártó tulajdonában lévő ammóniagázt vezetéken keresztül juttatnák az orosz-ukrán határhoz. Ott az amerikai székhelyű Trammo árukereskedő vásárolná meg. A javaslat szerint a Trammo birtokolná az ammóniát Ukrajnán keresztül, szivattyúzási és tranzitdíjakat fizetve Ukrajnának, és eladná a világpiacokon Ukrajna Fekete-tengeréről.

Sebesült bajtársát támogatja egy ukrán katona a napokban felszabadított területek egyikén a kelet-ukrajnai Harkiv megyében 2022. szeptember 12-én. Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó szerint az orosz megszállókat visszaszorító ukrán erők a frontvonal egyes szakaszain már elérték az orosz államhatárt. Fotó: MTI/APSebesült bajtársát támogatja egy ukrán katona a napokban felszabadított területek egyikén a kelet-ukrajnai Harkiv megyében 2022. szeptember 12-én. Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó szerint az orosz megszállókat visszaszorító ukrán erők a frontvonal egyes szakaszain már elérték az orosz államhatárt. Fotó: MTI/AP

  • Az oroszok által megszállt Krím-félszigeten és Dél-Ukrajnában az orosz meghatalmazottak, hírszerző tisztek és katonai parancsnokok megkezdték az evakuálást, és „családjuk sürgős visszatelepítését” Oroszország területére – közölte az ukrán védelmi hadsereg védelmi hírszerzése.

  • Ukrajna fokozott légvédelmet és a fegyverszállítások általános növelését szorgalmazza a Harkov elektromos hálózata elleni kétnapos célzott támadások és a zaporizzsjai atomerőmű ismételt orosz támadásai után.

  • A légvédelem fokozására való felhívás azért fontos, mert az ukrán hírszerzés úgy véli, hogy Oroszország a zaporizzzjai atomerőmű elleni támadások megújítására készül, a Kreml azon erőfeszítéseinek részeként, hogy Ukrajna infrastruktúráját, különösen az ország energiarendszerét célozza meg.

  • Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere bírálta Németországot, mert vonakodik gyorsabban átküldeni harckocsikat és nehézfegyvereket. Amikor az orosz erők először megszállták Ukrajnát, Olaf Scholz német kancellár meglepte a világot  180 fokos politikai fordulatával a védelmi kiadások és a halálos fegyverek exportja terén, és kötelezettséget vállalt arra, hogy rakétákat és páncéltörő fegyvereket küld Ukrajnának az orosz agresszió elleni védekezésben. De hat hónappal később sok ilyen fegyver még mindig nem érkezett meg. Holnap Ukrajnába látogat Annalena Berbock, Németország külügyminisztere, és minden bizonnyal szó lesz „az Ukrajnának nyújtott katonai és haditechnikai segítségnyújtás fokozásáról”.

  • Egy nappal azután, hogy Moszkva és Szentpétervár 18 kerületének önkormányzati képviselői aláírtak egy nyilvános nyilatkozatot, amelyben Vlagyimir Putyin lemondását követelték, a Kreml homályosan burkolt fenyegetéssel áll elő. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy „nagyon-nagyon vékony a határ az Oroszország ukrajnai hadjáratának jogi bírálata és a háborús cenzúratörvények megsértése között, amelyekre akár 15 évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak”. (The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.