<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Az idén a járvány miatt az atomerőmű építésére fordítandó összegből átcsoportosított a kormány, a jövő évi büdzsében viszont már visszaadják ezt a pénzt.

A jövő évi költségvetési tervezetben a Gazdaságvédelmi Alapban szerepel Paks II. Atomerőmű tőkemelése, amelyre 115,9 milliárd forintot fog az ország fordítani. Ez az összeg egyébként magasabb, mint a korábbi tervekben szerepelt, aminek az az oka, hogy az idei évben ellenben kevesebb pénz jut az erőmű fejlesztésére.

Eredetileg 2020-ban és jövőre is 77 milliárd forintot terveztek fizetni a két új blokk építéséért, de ezt a koronavírus-járványra hivatkozva idén 37 milliárddal csökkentette a kormány. Ennek ellenére az építkezések nem állnak le, és folynak az előkészületek. Lapunk korábbi kérdésére Gulyás Gergely miniszter azt közölte, hogy a koronavírus-járvány alatt sem kell változtatni az ütemterven. A miniszter akkor megerősítette, hogy a Paksra szánt idei költségvetési előirányzatból is átcsoportosítottak több tízmilliárd forintot a gazdasági csomagba. Gulyás Gergely szerint azonban ezt a pénzt a következő két évben visszapótolják, ezért szerinte egy nappal sem nyúlik el a beruházás kivitelezése. A költségvetési törvény terve alapján úgy tűnik, hogy a korábban csökkentett összeget már a jövő évben visszakapja a projekt.

A jövő évi költségvetésről szóló cikkeinket itt találja:

Hatalmas összeget szán a kormány munkanélküli segélyre jövőre

Hadiköltségvetéssel készülünk a 2021-es évre

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.