<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Erről is beszélt Pintér Sándor belügyminiszter a Károli Gáspár Református Egyetem Szabadegyetemén, de azt is kifejtette: azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaság és a rendőrök keresett szakemberek a versenyszférában.

A tárcavezető ugyanitt bejelentette, hogy ősszel felmérik a magyar diákok képességeit, és átszervezések lesznek az egészségügyben.

"Rendőrnek" - ezt válaszolta Pintér Sándor Trócsányi Lászlónak, amikor a Károli Gáspár Református Egyetem rektora azt kérdezte a belügyminisztertől, hogy minek látja magát - írja az Infostart.hu. Indoklásként elmondta: ez alapozta meg a pályafutását.

A rendőrhiány tehát a jól működő magyar gazdaság jele. Fotó: MTIA rendőrhiány tehát a jól működő magyar gazdaság jele. Fotó: MTI

Azt is elmondta, gyakran nehezen érteti meg magát azokkal az európai belügyminiszterekkel, akik egész életükben politikusok voltak és a párthátterük miatt kötött mandátummal érkeznek a tárgyalásokra. Ő nem tartozik ezek közé, csak kereteket kap Orbán Viktor miniszterelnöktől – hangsúlyozta a tárcavezető, aki egyébként 126 nap múlva a legtovább hivatalban lévő magyar belügyminiszter lesz, és egyelőre nem tervezi a nyugdíjba vonulást.

"Csendőrségre nincs szükség" – jelentette ki a belügyminiszter, utalva a Mi Hazánk javaslatára, amit a vármegyék kapcsán fejtettek ki.

Pintér Sándor kitért a rendőrhiányra is. Azt mondta, van hiány, szeretnék, hogy ezt mielőbb fel tudnák tölteni. A hiány okát abban látja, hogy jól megy a gazdaság, és a gazdaságban az összes hivatásos múlttal rendelkezőt szívesen veszik.

Az oktatás és egészségügy területére rátérve jelezte: előbbiben szeptember-október elején felmérést készítenek a magyar diákok képességeiről, az egészségügyben pedig átszervezés jön, de további részleteket nem árult el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.