TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. december 5. 07:57
MTI

A britektől hozzánk érkező tőke kicsi, és a két ország kereskedelmi kapcsolata sem olyan erős.

A mostani feltételek mellett az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének, a Brexitnek marginális hatása lehet a magyar gazdaságra - jelentette ki a Világgazdaságnak nyilatkozva Pálffy Gergely, a Raiffeisen Bank elemzője.

A Nagy-Britanniából Magyarországra érkező működő tőke ugyanis kicsi, és nincs annyira szoros kereskedelmi kapcsolat sem a két ország között, mint például Németországgal vagy Ausztriával - vélte.

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke ugyancsak a Világgazdaság szerdai számában arról beszélt, hogy a Brexitnek a budapesti turizmusra gyakorolt hatását nehéz megbecsülni. Az üzleti turizmus "európai térképét átrajzolja a kilépés", de ennek elsősorban Frankfurtban és más pénzügyi központokban lehet jelentősége. A brit fiatalokat és az idősebb turistákat az útlevél-ellenőrzés nem tartja vissza az utazástól. A turisták akkor maradhatnak el, ha az angol font árfolyama jelentősen leértékelődik, de erre legfeljebb rendezetlen kilépés esetén kerülhet sor. 

A "másodkörös hatások" közül Pálffy Gergely kiemelte azt, hogy egy szolgáltatóközpont Magyarországra települése lendületet adhat a gazdaságnak. 

A brit kilépés miatt az EU a következő költségvetési ciklusban kevesebb forrásból gazdálkodhat, de az elemző szerint Magyarország nem veszíthet nagyot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.