<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Sokan attól tartanak, megszűnhet a Budapest Fejlesztési Központ jelenlegi formájában. Lázár János ugyanis a múltban többször is kijelentette: a vidék fejlesztése sokkal fontosabb, mint a fővárosé.

A BFK vezetése előtt Fürjes Balázs államtitkár részéről elhangzottak szerint Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős terület a tervek szerint átkerülhet Lázár János építési és beruházási miniszterhez - írja az Telex.

Vajon mik lesznek az első intézkedései? Fotó: Bánkuti AndrásVajon mik lesznek az első intézkedései? Fotó: Bánkuti András

A portál emlékeztet: a politikus korábban rengetegszer kifejezte, hogy a vidék fejlesztését sokkal fontosabbnak tartja, mint a fővárosét, ezért sokan tartanak a BFK megszűnésétől. Hozzátették: állítólag olyan állítások is elhangzottak, miszerint a kormány számára már egyébként sem lényeges Budapest fejlesztése, hiszen a választásokon a vidéki települések adták a kétharmados győzelem jelentős részét.

A Telex megkereste Lázár Jánost is az ügyben, aki későbbre ígért tájékoztatást.

A korábbi főpolgármester, Tarlós István egy évvel ezelőtt Lázár János hozzáállásáról azt mondta: „Budapestet soha nem szerette”. Tarlós kijelentésének a 2014-2015-ös események adtak alapot, mikor ugyanis Lázár János a budapesti 3-as metró felújítására sem adott volna fejlesztési forrásokat. A csatában akkor Tarlós István győzött.

A Telex cikkére reagált Fürjes Balázs is: „nekem és a kormánynak Budapest, a nemzet fővárosa mindig is szívügyünk volt, marad és lesz. Sosem lesz olyan, hogy Budapest építése nem prioritás, a Telex újságíróját valaki félretájékoztatta.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.