1p

Kreatív megoldásokat vetnének be.

Könyvelési, adminisztratív, valamint motivációs eszközökkel kívánja kurtítani a várólistákat az egészségért felelős államtitkár a hamarosan kormány elé kerülő, az egészségügy átalakítását célzó javaslatában - írja a Népszava. A lap szerint, ha elfogadja a javaslatot a kormány, akkor csak azok szerepelnének a várólistán, akiket 60 napnál többet kell várniuk a beavatkozásra.

Azok sem szerepelnek majd a várólistán akik az első lehetséges műtéti időpontnál későbbit kérnek – mondjuk azért, mert konkrét orvosra várnak vagy családi programjuk van. És azok is kikerülnek a várólistákról, akiken a műtét már nem használna, mert például annyit romlott az állapotuk.

Kreatív megoldásokat vetne be a kormány. Fotó: Depositphotos
Kreatív megoldásokat vetne be a kormány. Fotó: Depositphotos

Ezzel párhuzamosan pedig a kórházak feladatul kapják a műtétek tempós elvégzését is. A kormány meghatározná, hogy egy-egy ellátási formában hány beteget kell ellátnia a kórháznak. Ha nem sikerülne teljesíteni ezt, akkor a biztosító megszünetetheti az adott tevékenység finanszírozását. Ennek következtében pedig felfüggeszthetik a működésüket is.

Jelenleg már csaknem 50 ezren várnak valamilyen ellátásra. Ebből a legtöbben, mintegy 18 ezren szürkehályog-műtétre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!