TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. június 11. 07:07
mfor.hu

Csak a hét vége felé tudjuk meg, mikor nyílnak meg a várótermek, laborok.

Egy egész ország várta szerdán, hogy megtudja, mi lesz a magyar egészségüggyel, visszatérhet-e az ellátás a járvány kitörése előtti állapotokhoz. Müller Cecília országos tisztifőorvos ugyanis azt ígérte az operatív törzs keddi tájékoztatóján, hogy aznap megszületik erről a döntés, amiről másnap tájékoztatja a közvéleményt.

Laptársunk cikke alapján Laptársunk cikke alapján

A szerdai tájékoztatón aztán sok mindenről esett szó - leginkább a nyaralók felkészítéséről a nyári szezonra - de erről a rendszerszintű kérdésről nem.

Az Atv ezért megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy mikor tudhatunk meg többet a visszarendezésről. Az EMMI-től azt a választ kapták, hogy pénteken hozzák nyilvánosságra az egészségügyi ellátásokat érintő döntéseket. A csúszás okát azonban nem indokolták.

Az elmúlt hetekben folyamatosan állították vissza a járványmentes időszakra érvényes eljárásrendet az egészségügyben, de a teljes visszaállásra még nem lehetett sort keríteni.

Az e hétre várt döntés pont erről szólna, hogy mikortól lehet újra igénybe venni a háziorvosi, szakorvosi ellátásokat, a fekvőbeteg ellátást oly módon, ahogy az történt márciust megelőzően.

Az Atv híradója beszámolt laptársunk, a Privátbankár.hu cikkéről is, mely szerint extrém módon meghosszabbodtak a kórházi várólisták az elmúlt időszakban, miután a nem koronavírusos betegeket hátrébb sorolták az ellátások során.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.