<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Literje átlagban bruttó 6 forinttal kerül majd többe március 3-ától, míg a gázolajé 2 forinttal megy feljebb.

Március is üzemanyagár-emelkedést hoz a hazai kutakon. A holtankoljak.hu közlése szerint a benzin átlagára további 6 forinttal emelkedik, gázolajat pedig bruttó 2 forinttal magasabb áron tankolhatunk a hét közepén. Az átlagárak így már inkább 420 forint körül alakulnak, egyre kevesebb kúton tankolhatunk 400 forint alatti literenkénti áron. 

Csak öt napig él az előző ár. Fotó: MTICsak öt napig él az előző ár. Fotó: MTI

Március 3-án tehát az alábbi bruttó átlagárakkal találkozhatunk a hazai üzemanyag-töltőállomásokon:

95-ös benzin: 419 forint/liter

Gázolaj átlagára: 429 forint/liter 

Január óta a benzin átlagára közel 50 forinttal emelkedett, a gázolaj literenkénti átlagára pedig közel 40 forinttal változott.

S a kilátások sem bíztatóak. A holtankoljak.hu szerint továbbra is inkább fel-, mint lemehetnek a hazai üzemanyagárak a következő hetekben. Kicsit messzebbre tekintve pedig elemzők arra számítanak, hogy 18 hónap múlva a hazai üzemanyagárak meghatározásánál irányadó világpiaci kőolaj hordónkénti ára elérheti a 100 dolláros szintet is. Jelenleg az északi-tengeri Brent 65,7 dolláron cserél gazdát. Ugyanakkor a korábbi várakozásaikat is módosították a nagy elemzőházak erre az évre, most úgy látják, hogy a Brent ára hamarosan a 70, az év végére pedig a 75 dolláros árszintet is elérheti. 

A drágulást a növekvő kereslet, illetve a palaolaj-kitermelők piacra lépése idézheti elő. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.