2p

A külügyminiszter azért nyilvánult így meg, mert adunk 100 ezer koronavírus-vakcinát Csehországnak, a cseh válogatott pedig este hattól Hollandiával játszik Eb-nyolcaddöntőt.

Százezer koronavírus elleni oltóanyagot ad Magyarország Csehországnak, hogy fel tudják gyorsítani saját oltási programjukat - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán vasárnap.

Szijjártó Péter bejegyzésében úgy fogalmazott: az oltás életet ment, ezt már mindenki tudja. A sikeres magyar oltási kampányt világszerte elismerik - hangsúlyozta.

A tárcavezető kiemelte: Magyarországon az oltottak száma lassan eléri az öt és félmilliót, miközben van bőven elég oltóanyag, így a magyar kormány tud segíteni azoknak, akik nem állnak ennyire jól.

Cesi do toho! - zárta bejegyzését Szijjártó Péter. Ez azt jelenti: hajrá, csehek - ezzel a külügyminiszter egyrészt nyilván az oltási kampányukat biztatta, márészt és még nyilvánvalóbban a fociválogatottjukat, akik este hattól a Puskás Arénában Hollandia válogatottjával játszanak Eb-nyolcaddöntőt. Ez lesz az utolsó meccs az idei Európa-bajnokságon, amit Budapesten rendeznek. A parlament épületére egyébként ma kikerült egy cseh zászló, szintén V4-es társaink buzdítására.

Csehország zászlaja a Parlament épületén 2021. június 27-én. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)
Csehország zászlaja a Parlament épületén 2021. június 27-én. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!