<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A külügyminiszter azért nyilvánult így meg, mert adunk 100 ezer koronavírus-vakcinát Csehországnak, a cseh válogatott pedig este hattól Hollandiával játszik Eb-nyolcaddöntőt.

Százezer koronavírus elleni oltóanyagot ad Magyarország Csehországnak, hogy fel tudják gyorsítani saját oltási programjukat - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán vasárnap.

Szijjártó Péter bejegyzésében úgy fogalmazott: az oltás életet ment, ezt már mindenki tudja. A sikeres magyar oltási kampányt világszerte elismerik - hangsúlyozta.

A tárcavezető kiemelte: Magyarországon az oltottak száma lassan eléri az öt és félmilliót, miközben van bőven elég oltóanyag, így a magyar kormány tud segíteni azoknak, akik nem állnak ennyire jól.

Cesi do toho! - zárta bejegyzését Szijjártó Péter. Ez azt jelenti: hajrá, csehek - ezzel a külügyminiszter egyrészt nyilván az oltási kampányukat biztatta, márészt és még nyilvánvalóbban a fociválogatottjukat, akik este hattól a Puskás Arénában Hollandia válogatottjával játszanak Eb-nyolcaddöntőt. Ez lesz az utolsó meccs az idei Európa-bajnokságon, amit Budapesten rendeznek. A parlament épületére egyébként ma kikerült egy cseh zászló, szintén V4-es társaink buzdítására.

Csehország zászlaja a Parlament épületén 2021. június 27-én. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)Csehország zászlaja a Parlament épületén 2021. június 27-én. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.