2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az Index úgy tudja, az operatív törzs már gőzerővel dolgozik a nyitási forgatókönyvön - április 19-én érhetjük el az oltási célszámot, az iskolák és a vendéglátóhelyek teraszai lehetnek az elsők.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban azt mondta: az újranyitást akkor tudjuk megkezdeni, ha 2,5 millió ember be lesz oltva. Beszélt arról is, hogy az operatív törzset bízta meg azzal, hogy készítse el az újraindítási tervet, amelynek kulcseleme az oltások száma - az szerepeljen benne, hogy mi történjen, ha az oltottak száma elérte a 2,5 millió, a 3 milliót, a 3,5 milliót, 4 milliót.

Az Index szombaton egy értesülésre hivatkozva ebből a készülő tervből hozott nyilvánosságra néhány részletet. Eszerint április 19-e lehet az első enyhítések dátuma - a lap szerint ez persze nem kőbe vésett dátum, a beoltottak számának ekkorra el kell érnie a legalább a két és fél millió főt ahhoz, hogy valóban elkezdődjön a nyitás.

A lap azt írja: elsőként az iskolai oktatás indulhat újra, és a vendéglátóhelyek szabadtéri teraszai nyithatnak majd ki. A második körben - ha a 3 millió főt is eléri az oltottak száma- , ismét kinyithatnak a szállodák - írja az Index. A lap úgy tudja, a készülő menetrendbe beépítik azt is, hogy egy ideig zárt légterű helyeket csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatnak majd.

Hivatalos közlés természetesen nincs még a témában, a nemzeti konzultáció eredményeit is épp csak ma tették közzé - a kormányzati kommunikáció szerint ennek eredményére is támaszkodnak majd a nyitási menetrend meghatározásakor. Érdemes fenntartásokkal kezelni a mostani közléseket - korábban volt már több olyan nyilvánosságra hozott értesülés is (például az FFP2 minősítésű maszkok használatának kötelezővé tétele vagy a régiókra, megyékre vonatkozó eltérő szabályok bevezetése), amelyeket a kormányzat cáfolt, valótlannak minősített.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!