2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Balásy Gyula cégeire vár még feladat.

Félmilliárd forintot költött csak média és kommunikációs szolgáltatásokra a Schmidt Mária kormányzati ideológus hatókörébe tartozó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK) az első világháború befejezésének 100 éves centenáriumára való felkészüléssel, valamint saját tevékenységével összefüggésben. A pénzt - legyünk hivatalosak: a megbízást - közbeszerzésen nyerte el a kormányzati tendereken szinte legyőzhetetlen New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. alkotta páros, amely cégeket Balásy Gyula személye köti össze.

Az első világégésre emlékeztek
Az első világégésre emlékeztek

Az első világháború 1918-ban ért véget, a 2018-as emlékévre pedig már 2016-ban megkezdődött a felkészülés. A média és kommunikációs szolgáltatásokra 500 millió forintot szánt az alapítvány. A teljesítésre 2016 májusa és 2018 között volt módja a nyertes párosnak.

Ezt a szerződést módosította most a KKETTK, arra hivatkozva, hogy nem költöttek el minden pénzt a keretből, viszont lenne még feladat. Ahogy a szerződés módosításában szerepel: "A szerződés keretösszege még nem merült ki, és a megrendelőnek változatlanul fennáll az igénye a szerződésben foglalt média és kommunikációs szolgáltatásokra". Ezért a felek a szerződés határozott idejének meghosszabbításáról állapodtak meg.

Az eredeti szerződés, mint jeleztük, 2016 májusa és 2018 vége közötti időszakra szólt. A módosítás értelmében 2017 májusa és 2019 júniusa között vár el teljesítést a cégektől az alapítvány. A keretösszeg tehát nem változik, marad 500 millió forint, de azt az utolsó fillérig el akarja költeni az alapítvány a tavaly lezárult emlékévre.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!