1p

Karrierje során már másodszor adja fel székét. 

Romló egészségére hivatkozva távozik pozíciójából a távol-keleti ország vezetője, miután egy héten belül kétszer is kórházban járt – írja a Reuters. A politikus évek óta küzd egyebek mellett gyomorfekélyekkel is.

Abe Sinzót először még 2006-ban, az országgyűlés soron kívüli ülésén választották meg először miniszterelnöknek, ám alig egy évvel később, 2007 szeptemberében váratlanul le is mondott több hónapnyi politikai nyomás és népszerűtlenség után, szintén egészségügyi okokra hivatkozva – politikusi pályafutása során nem először adja fel önként a miniszterelnöki széket. Második elnöki ciklusát 2012-ben kezdte, ezt megerősítve 2014-ben és 2017-ben is kétharmados választási győzelmet aratott pártjával és koalíciós partnerével, a Kómeitó párttal.

Abe megítélése az elmúlt időszakban sokat romlott, kritizálták a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatban meghozott intézkedések, valamint a botrányokba keveredő párttagok viselkedése miatt is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!