2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Télen és nyáron is elrendelhet igazgatási szünetet a közigazgatási szerv vezetője vagy az önkormányzat közgyűlése, ehhez az kell, hogy az Országgyűlés elfogadja az ezt szabályozó, most benyújtott törvénymódosító javaslatot.

A parlament elé került az igazgatási szünetről szóló törvényjavaslat (https://www.parlament.hu/irom42/03760/03760.pdf). Ha az Országgyűlés elfogadja a Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által jegyzett előterjesztést, akkor az idei téltől rendszeressé válhatnak a közigazgatás teljes területén a hosszabb-rövidebb ideig tartó hivatali leállások.

Lehúzzák a rolót egy időre, törvényesen. Fotó: MTI
Lehúzzák a rolót egy időre, törvényesen. Fotó: MTI

Lapunk másfél hete számolt be arról, a kormány a honlapján társadalmi vitára bocsátotta az erről szóló törvénytervezetet, ami azt írja elő, a következő évi nyári és téli igazgatási szünet idejét az azt megelőző év december 15-éig kell kihirdetni.

Figyeljen majd, lehet, hogy télen és nyáron is zárva lesznek a közhivatalok!

A törvénytervezet nyilvánosságra kerülésekor azt is megírtuk, a kormányzat az év végi kötelező leállás tapasztalatait felhasználva jutott arra az álláspontra, működés, takarékosság, illetve szabadságolások tervezése szempontjából praktikus ennek a rendelkezésnek a rendszeresítése.

Ha a tervezettel megegyező tartalmú törvényjavaslatot elfogadják, akkor a szabályozás az államigazgatáson kívül az önkormányzatokra is ki fog terjedni, az ő esetükben az illetékes közgyűlés dönt az igazgatási szünet idejéről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!