<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A miniszterelnök sajnálja tanácsadója döntését, de tudomásul veszi, Hegedűs Zsuzsa válaszul újabb levelet írt.

Mint tegnap mi is megírtuk, Orbán Viktor tusványosi beszéde miatt lemondott a miniszterelnökkel baráti viszonyt ápoló társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízottként dolgozó Hegedűs Zsuzsa. A szociológus levelében az Orbán Viktor által elmondottakat "tiszta náci beszéd"-nek minősítette.

A miniszterelnök válaszát Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója tette közzé Facebook-oldalán. Orbán Viktor rövid levelében azt írja:

"Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi.
Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva.
Döntésedet egyébként sajnálom. Tudomásul veszem"

- szól a hivatalos pecséttel, ám csak "Viktor"-ként aláírt levél.

A szociológus erre újabb hosszú levélben válaszolt. Ebben leszögezi, hogy sem rasszistának, sem szélsőjobboldalinak nem minősítette a miniszterelnököt, csak a megjelent szövegről beszélt.

"Egy olyan félreérthető mondatot sem írtam le, amelyben téged minősítenélek, akár rasszistának, akár szélsőjobboldalinak, én egyértelműen a megjelent szövegről beszéltem és pontosan arról szól a levél, hogy 20 éven keresztül nem tévedhettem akkorát, hogy nem veszem észre, hogy benned a legkisebb hajlam is van a már nyugaton is létező fajgyűlöletre"

- írja Hegedűs Zsuzsa, aki azért látta szükségét a felszólalásnak, mert úgy gondolja, a faji jellegű diszkrimináció szellemét nem szabad kiengedni a palackból.

"A probléma ott van, hogy bármennyire nem értek egyet az Európa-ellenességeddel és nagyon zavar, hogy időnként ezért a beszélgetésünk lényege az, hogy leüvöltöm ezért a fejed, az Európa-ellenesség számláján, nincs 6 millió zsidó halála. És legfőképp, a legvadabb Európa-ellenesség is maximum erősíti az Európa-ellenes hangulatot a Fidesz törzsszavazói között. A faji jellegű diszkriminációra vonatkozó legkisebb nyilvános mondat azonban olyasmit gerjeszt, amiről a történelem nemcsak Európában, hanem Afrikában és Örményországban már bebizonyította, hogyha egyszer kiengedjük a szellemet a palackból, az ”Úristen„ sem tudja újra visszazárni."

Éppen ezért a tusnádosi beszédet nem tartja korrigálhatónak.

"Tudom, hogy nehéz elhinned e pillanatban, de nekem jobban fájt ennek a döntésnek a meghozatala, mint Neked, sok okból, de ezek közül van egy, amit egész biztosan megértesz.
Te egy nagy, integrált családot tudsz magad körül, én viszont csak néhány barátomat.
Én örülnék a legjobban, ha ezt a beszédet és az én, tudom, neked is fájó döntésemet, valahogy korrigálni lehetne, de szemben Veled, én a Shoah után egy évvel születtem, már kisóvodás koromban, miután nem értettem, miért nincs nekem, mint a többieknek, akár a Tiedhez hasonló, nagy családom, nagyszülőkkel, unokatestvérekkel, stb. és erre a szüleim, mint mindig, a koromnak megfelelően választ adtak."

Hegedűs Zsuzsa ennek elenére levelét "változatlan szeretettel" zárja.

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.