1p

Az MNB keddi döntése szerint továbbra sem csökken az alapkamat. A döntés összhangban van a várakozásokkal.

Továbbra is 13 százalék a magyar alapkamat, derült ki a Monetáris Tanács keddi ülését követően. A döntés összhangban van a piaci várakozásokkal.

Délután 3 órakor megszólal az MNB alelnöke, amely a mostani döntésnél izgalmasabb lehet. Virág Barnabás vélhetőleg ad jelzéseket arra vonatkozólag, hogy az irányadó 18 százalékos kamat (az egynapos betéti eszköz) mikor csökkenhet. A szakértők többsége az elmúlt napok megingását és a hitelpiaci problémák közepette egyelőre ezen a téren sem vár komoly változást. Ugyanakkor a jegybank vélhetőleg mégsem tudja tartósan ilyen magasan tartani a kamatszintet, ez ugyanis a kormány szándékaival ellentétes, hiszen a hitelkeresletet erősen visszafogja, ez pedig a gazdasági növekedésre negatívan hat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!