<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Világos, hogy az amerikai elnök a migráció megfékezéséhez adott tanácsot, de nem világos, hogy miért egy európai országgal akar Afrikában falat építtetni.

Donald Trump azt javasolta a spanyol külügyminiszternek, hogy országa építsen egy nagy falat keresztbe a Szaharán, hogy ezzel fékezzék meg az Európába irányuló migrációt, írja a Guardian.

Josep Borrell elmondása szerint az ellenérvet, hogy a Szahara durván 4800 kilométer széles, Trump egyszerűen lesöpörte azzal, hogy az oda építendő akadály úgysem lehet hosszabb, mint aminek a megépítését ő ígérte meg 2016-os választási kampányában az USA mexikói határára. Az Egyesült Államok-Mexikó határvonal valójában nagyjából 3200 kilométer hosszú.

Trump felvetését az is a megvalósíthatatlanság felé taszítja, hogy Spanyolországnak mindössze két kicsi enklávéja van Afrikában, Ceuta és Melilla, így a spanyoloknak egy több, idegen országon áthúzódó monstrumot kellene felhúznia.

A spanyol külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy Borell valóban erről beszélt egy eheti sajtóebéden Madridban, de a hivatal elzárkózott a további kommentár elől. Trump feltehetőleg akkor adta a külügyminiszternek a tanácsot, amikor az VI. Fülöp spanyol királyt és Letícia királynét kísérte el a Fehér Ház-i látogatásukra még júniusban.

Spanyolországot különösen keményen sújtja a migrációs krízis, idén eddig több mint 33.600 migráns és menekült érkezett a tengeren át az országba, 1723-man pedig út közben életüket vesztették. A tavaly ilyenkori állapothoz képest megháromszorozódott az érkezők száma, így Spanyolország megelőzte Olaszországot és Görögországot mint az Európába irányuló migráció elsődleges célpontja.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.