3p

Rogán Antal propagandaminiszter vagyonnyilatkozata – mivel országgyűlési képviselő is – január vége óta nyilvános. Államtitkárai közül azonban többeknek most került fel a kormányzati weboldalra a vagyonnyilatkozata, ezekből böngészgettünk.

Rogán Antal feltaláló-miniszter vagyonnyilatkozatáról januárban már megállapítottuk, főnökével ellentétben csökkent a megtakarított pénze. Megnéztük, milyen érdekes adatokat találunk az általa vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda képviselői mandátummal nem rendelkező államtitkárainak bevallásaiban.

Kovács Zoltán sok pénzt tart a párnacihában

Kovács Zoltán nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkárként többek közt Orbán Viktor évi egy vagy két nemzetközi sajtótájékoztatóján bukkan fel, emellett ő szokta helyretenni vagy megpróbálni megmagyarázni a külföldi sajtóban a Magyarországról megjelent híreket. Kovács államtitkár vagyonnyilatkozata viszonylag egyszerű:

összes vagyoneleme „mindössze” 13 millió forint otthon tartott készpénz.

A szóvivő készpénzállománya nem egyedülálló, a parlamenti képviselők közül többen is milliós, sőt tízmilliós összegeket tárolnak odahaza.

A nemzetközi szóvivőként is ismert Kovács díjazás nélkül látja el adjunktusi feladatait a Debreceni Egyetemen, azonban ezt megteheti, hiszen államtitkári fizetése mellé

szép pénzt kap a havonta megjelenő Nimród Vadászújság főszerkesztőjeként: ez a jövedelme a havi 1-5 millió forintos kategóriába tartozik.

A nemzetközi szóvivő államtitkári illetményét milliós nagyságrendű főszerkesztői fizetéssel egészíti ki. Fotó: Facebook / Kovács Zoltán
A nemzetközi szóvivő államtitkári illetményét milliós nagyságrendű főszerkesztői fizetéssel egészíti ki. Fotó: Facebook / Kovács Zoltán

Kovács Zoltán korábban is szerepeltette a dokumentumban a főszerkesztői díjazását. Három évvel ezelőtt azonban még jóval alacsonyabb volt ez az összeg.

Többen nem bíznak a forintban

Papp Károly polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár vagyonbevallásában a követelések a legizgalmasabbak. Forintban vezetett hitelintézeti számlakövetelése (azaz folyószámlája) mindössze 7,1 millióra rúg, azonban

devizában csaknem 22 millió forintnyit tart.

Emellett más szerződés alapján 3,2 millió forinttal tartoznak neki.

Hasonlóan devizában tartja vagyona jelentős részét Máté János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár. Neki 3 milliós egyenlegű forintszámlája mellett dollárban 2,3 millió, euróban pedig 20,4 millió forintnyi devizája van. Igaz, emellett 46,7 millió forintot államkötvényben tart.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!