<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Palkovics László érdekes dolgokat mondott a török állami hírügynökségnek.

A Világgazdaság szemlézte a technológiai és ipari miniszter a török állami hírügynökségnek, az Anadolúnak adott interjúját. Palkovics László hétfőn járt Ankarában, ahol egyebek mellett hadiipari együttműködésről tárgyalt Mustafa Varank török ipari és technológiai miniszterrel.

A miniszter interjújában dicsérte a török Bayraktar drónokat, és azok magyarországi gyártásának lehetőségét is felvetette, amit állítása szerint "kiemelten" kezel a magyar kormány. Az viszont már eldöntött tény, hogy Magyarország egy, a páncélozott járművek gyártásában az élmezőnybe tartozó török vállalattól védelmi ipari termékeket vásárol. A megállapodás értelmében a cég a közeljövőben megkezdi a járművek magyarországi gyártását is. Ennek első fázisában a vállalat az összeszerelést, a második fázisában pedig a teljes körű gyártást Magyarországon végzi. A Világgazdaság szerint a miniszter vélhetően a Gidrán típusú, Törökországban gyártott harcjárművekre utalt, amelyekből először negyven darabot szerelnek készre Kaposváron rádiótechnikai és elektronikai eszközökkel.

Visszatérhet a szélenergia?

Ennél is érdekesebb azonban, hogy a miniszter energetikai kérdésekről beszélve megemlítette, hogy

a geotermikus és a szélenergiába való befektetésekkel együtt a következő 10 évben összesen 16 milliárd euró értékben jöhet létre befektetés.

Ez azért meglepő, mert egy 2016 kormányrendelet a településektől való 12 kilométeres távolságon belül megtiltotta szélerőművek építését, ezzel gyakorlatilag megszüntetve az ilyen fejlesztések lehetőségét az országban. A rendeletet szakértők és ellenzéki pártok is gyakran támadták, a téma a jelenlegi, energiaválsággal fenyegető helyzetben is előkerült, de eddig kormányzati oldalról nem mutattak hajlandóságot a szabályozás megváltoztatására.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.