2020. január 23. 12:11
mfor.hu

Az euróval szembeni árfolyama ma délelőtt 337,4-en is járt.

A forintgyengülés okai nem újkeletűek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendkívül laza monetáris politikája miatt a befektetők nem keresik a hazai fizetőeszközt, amikor pénzeiket próbálják biztonságosabb eszközökbe tenni az olyan vészjósló fejlemények miatt, mint például a Kínából terjedő koronavírus.

A Reuters megkérdezte az MNB-t, de az nem kívánt kommentálni, ami következetes magatartás, lévén, hogy eddig már sokszor kifejtette, hogy nincs árfolyamcélja, alapvetően az infláció határozza meg a lépéseit.

Mindenesetre a Société Generale már a 350 forintos euróárfolyamot sem tartja elképzelhetetlennek, ami felgyorsíthatja a forinteladásokat, ennek következtében az önbeteljesítő jóslat valóra válhat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.