<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Putyin nem ismeri az elfoglat területek országhatárait, Sojgu szerint 200 ezer embert mozgósítottak az elmúlt napokban, Észak-Koreai az egyetlen, amely elismeri Oroszország új megszállt területeit. Többek között ez is történt ma a háborúban.

 • Az orosz parlament felsőháza megszavazta négy megszállt ukrán régió Oroszországhoz való csatolását, miközben Moszkva hivatalosan is bekebelezte azokat a területeket, amelyeket legutóbb Ukrajnától elfoglalt. A Szövetségi Tanács keddi ülésén egyhangúlag ratifikálta az ukrajnai Donyeck, LuhanszkHerszon és Zaporizzsija régiók annektálásáról szóló jogszabályt, miután tegnap az állami duma, Oroszország alsóháza szavazást tartott. Az alsóház egyetlen képviselője sem szavazott a törvényjavaslat ellen.

Ukrán katona cigarettázik, miután megtalálta egy elesett bajtársának holttestét az orosz hadseregtől néhány napja visszafoglalt kelet-ukrajnai Limanban 2022. október 3-án. Fotó: MTI/AP
Ukrán katona cigarettázik, miután megtalálta egy elesett bajtársának holttestét az orosz hadseregtől néhány napja visszafoglalt kelet-ukrajnai Limanban 2022. október 3-án. Fotó: MTI/AP

 • Volodimir Zelenszkij elnök aláírta azt a rendeletet, amely hivatalosan „lehetetlennek” minősíti, hogy ukrán tárgyalásokat folytasson Vlagyimir Putyinnal, a Kreml vezetőjével. 

 • Az orosz hadsereg elismerte, hogy Kijev erői áttörtek a Herszon régióbanA közlemény szerint az ukrán hadseregnek és „felsőbb harckocsi-egységeinek” sikerült „behatolnia védelmünk mélyére” Zoltaja Balka és Alekszandrovka falvak környékén.

 • Hétfőn Putyin szóvivője azt mondta, hogy a Kreml konzultálni fog az általa „becsatolt” területek lakosaival, hogy meghatározzák, hol legyenek a határok, ami arra utal, hogy Oroszország nem tudja, hol vannak az új nemzetközi határai. Putyin ígéretet tett arra, hogy „minden rendelkezésére álló eszközzel” megvédi Oroszország újonnan követelt területeit, jelezve, hogy potenciális nukleáris csapást hajtanak végre. Az egyértelmű piros vonal hiánya alááshatja a nukleáris elrettentéssel kapcsolatos kísérleteit. 

 • Oroszország Lymantól való visszavonulása heves kritikákat váltott ki a háború kezelésével kapcsolatban az orosz állami televízióban – mondta Vlagyimir Szolovjov , a Russia 1 állami tévécsatorna főműsoridős talkshow-jának házigazdája és a Kreml egyik legnagyobb hangadója. "Össze kell fognunk, népszerűtlen, de szükséges döntéseket kell hoznunk, és cselekednünk kell" - mondta.

 • A magát kikiáltó Donyecki Népköztársaság (DPR) azt állította, hogy az elmúlt 24 órában két ember megsérült az általa elfoglalt területen, valamint 13 ház és 12 polgári infrastruktúra megrongálódott az ukrán fegyveres erők tűzvészében.

 • Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint több mint 200 ezer embert hívtak be katonai szolgálatra azóta, hogy Oroszország két héttel ezelőtt bejelentette a „részleges mozgósítást” .

 • Egy orosz bíróság 4 millió rubel (60 000 GBP/68 000 USD) pénzbírságot szabott ki a Twitch streaming szolgáltatásra , mert nem távolította el egy ukrán politikai személyiséggel készült interjút. A bíróság szerint az interjú megsértette a hamis információk terjesztésére vonatkozó orosz törvényeket.

 • Észak-Korea Oroszországon kívül az egyetlen ENSZ-tagállam, amely elismerte a Moszkva által támogatott "népszavazások" "eredményeit" Ukrajna megszállt területein.

 • Az Európai Unió pénzügyminiszterei kedden megállapodtak abban, hogy az EU Ukrajnának nyújtott támogatásait beépítik a 2023-as költségvetésbe, hogy a kifizetések strukturáltabbak és kiszámíthatóbbak legyenek – mondta Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke.

 • Elon Musk online vitát folytatott Zelenszkijjel, miután megkérte a Twitter-felhasználókat, hogy mérlegelje elképzeléseit az orosz háború befejezésére. (The Guardian)