Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

A szombat délután megjelent Magyar Közlönyben több új, a koronavírus terjedését gátló, illetve az egészségügyi ellátás biztonságát fokozó intézkedést is hatályba léptetnek. 

A szombati Magyar Közlöny számos, a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzettel kapcsolatban módosít jelenleg érvényes törvényeket. Ezek némileg váratlanok, mivel hivatalos bejelentés nem történt velük kapcsolatban. 

Az egyik ilyen, hogy a veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretén belül csak sürgősségi ellátás nyújtató. Erről minden bizonnyal azért döntött a kormány, mert a kezelések jellegéből fakadóan rendkívül magas kockázatnak van kitéve a rendelő személyzete és a páciens is. 

Fotó: MTIFotó: MTI

Emellett a gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított receptek a veszélyhelyzet időtartama alatt is érvényesek maradnak, sőt a megszűnését követő 90 napig azok lesznek. Ami pedig az e-recepteket illeti, a veszélyhelyzet idején stabil állapotú krónikus betegek esetében a gyógyszerek e-recepten történő rendelése és a tanácsadás távkonzultáció során is megtörténhet.

A megfelelő és szükséges egészségügyi dolgozói létszám biztosítása érdekében dönthetett úgy a kormány, hogy a veszélyhelyzet idejére felfüggeszti a 2012 végén hozott, közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről szóló rendelkezését az egészségügyi dolgozókra vonatkozóan. Ezzel lényegében azt teszik lehetővé, hogy olyan egészségügyi szakemberek térhessenek vissza a kórházakba és az ellátásba, akik már betöltötték az öregségi nyugdíjkorhatárt. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.