<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A szombat délután megjelent Magyar Közlönyben több új, a koronavírus terjedését gátló, illetve az egészségügyi ellátás biztonságát fokozó intézkedést is hatályba léptetnek. 

A szombati Magyar Közlöny számos, a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzettel kapcsolatban módosít jelenleg érvényes törvényeket. Ezek némileg váratlanok, mivel hivatalos bejelentés nem történt velük kapcsolatban. 

Az egyik ilyen, hogy a veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretén belül csak sürgősségi ellátás nyújtató. Erről minden bizonnyal azért döntött a kormány, mert a kezelések jellegéből fakadóan rendkívül magas kockázatnak van kitéve a rendelő személyzete és a páciens is. 

Fotó: MTIFotó: MTI

Emellett a gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított receptek a veszélyhelyzet időtartama alatt is érvényesek maradnak, sőt a megszűnését követő 90 napig azok lesznek. Ami pedig az e-recepteket illeti, a veszélyhelyzet idején stabil állapotú krónikus betegek esetében a gyógyszerek e-recepten történő rendelése és a tanácsadás távkonzultáció során is megtörténhet.

A megfelelő és szükséges egészségügyi dolgozói létszám biztosítása érdekében dönthetett úgy a kormány, hogy a veszélyhelyzet idejére felfüggeszti a 2012 végén hozott, közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről szóló rendelkezését az egészségügyi dolgozókra vonatkozóan. Ezzel lényegében azt teszik lehetővé, hogy olyan egészségügyi szakemberek térhessenek vissza a kórházakba és az ellátásba, akik már betöltötték az öregségi nyugdíjkorhatárt. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.